Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Trenčiansky kraj

V najmenších obciach TSK chodia ľudia voliť v pravidelných intervaloch

Ilustračné foto

Čakanie na voličov si komisia vypĺňa rozprávaním príhod z minulých volieb.

Uhrovské Podhradie/Omastiná 4. novembra (TASR) - Vyše 30 oprávnených voličov majú zapísaných v zoznamoch vo voľbách do vyšších územných celkov volebné komisie v Uhrovskom Podhradí a Omastinej v okrese Bánovce nad Bebravou. V najmenších obciach Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) registrujú jedného voliča za hodinu.

V Uhrovskom Podhradí si krátila volebná komisia chvíľu pred budovou kultúrneho domu. Podľa slov jej predsedu Jána Hederu v časovom rozmedzí hodiny príde vždy jeden volič, pričom celkovo ich majú v zozname 37. "Väčšinou ide o dôchodcov. V prípade iných volieb, keď môžu použiť voličské preukazy, máme tu aj väčšiu účasť s voličskými preukazmi, ide o ľudí od Vrábľov, Šamorína, Komárna. Je tu veľa chatárov a zvyšujú účasť," spomenul.

Pracovnú sobotu má podľa svojich slov chatár Jozef Sabo z Vrábľov. "Čaká nás kopa dreva," spresnil s tým, že voliť v Uhrovskom Podhradí nemôže, keďže tam nemá trvalý pobyt.

Dovedna 35 oprávnených voličov má zapísaných volebná komisia v Omastinej, k piatim ľuďom chodia jej členovia s prenosnou urnou, povedala jedna z členiek komisie Ivana Raganová z Bánoviec nad Bebravou. "K voľbám chodí jeden obyvateľ za hodinu. O prenosnú urnu prejavilo záujem viac ľudí ako naposledy," priblížila s tým, že čakanie na voličov si komisia vypĺňa rozprávaním príhod z minulých volieb.