Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Trenčiansky kraj

V Uhrovskom Podhradí chodia k voľbám domáci i turisti

Na snímke volebná miestnosť v kultúrnom dome v Uhrovskom Podhradí 6. apríla 2024. Foto: TASR - Alexandra Moštková

Prvým voličom v obci bol Denis z Trenčína.

Uhrovské Podhradie 6. apríla (TASR) - Domácich, ale i turistov, ktorí sa v sobotu vyberú na hrad, očakáva počas druhého kola volieb prezidenta okrsková volebná komisia v Uhrovskom Podhradí v okrese Bánovce nad Bebravou. V jednej z najmenších obcí Trenčianskeho kraja majú zapísaných len viac ako 30 oprávnených voličov. V prvom kole tam mali účasť viac ako 70 percent.

Prvým voličom v obci bol Denis z Trenčína. "Rozhodol som sa ísť voliť preto, že to považujem za svoju povinnosť a závisí od toho budúcnosť Slovenska. Je to povinnosť každého občana, ktorý môže ísť voliť," uviedol pre TASR Denis, ktorý podľa svojich slov chodí k voľbám pravidelne. "Od budúceho prezidenta očakávam, aby reprezentoval Slovensko vo svete," podotkol.

V obci je na zozname zapísaných 33 voličov. Predsedníčka okrskovej volebnej komisie v Uhrovskom Podhradí Alena Duranziová priblížila, že ráno ich bolo málo, počas volieb však majú vždy pomerne vysokú účasť. "Prišlo aj veľa ľudí s hlasovacím preukazom, účasť tak bola vyššia. S hlasovacím preukazom prídu i v túto sobotu, chodia totiž i na hrad, takže sa tu určite zastavia," ozrejmila. Predsedníčka komisie odhadla, že účasť v druhom kole volieb bude v obci približne na rovnakej, ak nie vyššej úrovni ako v prvom kole.

V meste Bánovce nad Bebravou môžu v sobotu voliči svoj hlas jednému z kandidátov odovzdať v 18 volebných okrskoch. Vo Veľkých Držkovciach vytvorili tri okrsky, v ostatných 41 obciach okresu po jednom volebnom okrsku.