Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Trenčiansky kraj

Uhradiť parkovné v Prievidzi môžu vodiči aj cez mobilnú aplikáciu

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Prvá hodina parkovania v prievidzskej CMPZ vyjde vodičov na 25 centov, každá ďalšia 70 centov. Finančné prostriedky získané z parkovného sa investujú do infraštruktúry.

Prievidza 16. októbra (TASR)- Uhradiť parkovné v centrálnej mestskej parkovacej zóne (CMPZ) v Prievidzi môžu od pondelka (15.10.) motoristi po novom aj cez mobilnú aplikáciu. Tá umožní zaplatiť za parkovanie vozidla aj zahraničným návštevníkom mesta, ktorí nemôžu využívať platby cez SMS, ako aj efektívnejšiu kontrolu dodržiavania pravidiel parkovania.

"ParkDots sme si vybrali najmä preto, lebo je moderný, jednoduchý na obsluhu pre vodičov aj pre mesto. Ponúka nám výhodný obchodný model a veľmi dôležitú integráciu na existujúce systémy. Je možné ďalej ho rozvíjať a rozširovať funkčnosť o ďalšie moduly. To sú benefity, od ktorých si sľubujeme zlepšenie situácie s parkovaním v meste," povedal Roman Bartoš, vedúci odboru parkovania Technických služieb mesta Prievidza.

Aplikácia má podľa neho vyriešenú i kontrolu parkovania, stačí mobilom odfotiť evidenčné číslo vozidla a mestská spoločnosť hneď vie, či parkovné bolo uhradené. "Od toho si sľubujeme podstatné zrýchlenie kontroly a zlepšenie disciplíny, čo pomôže mestu aj ostatným vodičom," skonštatoval.

Prvá hodina parkovania v prievidzskej CMPZ vyjde vodičov na 25 centov, každá ďalšia 70 centov. O konci trvania parkovacieho lístka cez aplikáciu vodičov informuje notifikácia, parkovné si tak predĺžia na diaľku odkiaľkoľvek.

CMPZ v Prievidzi má päť zón s 1529 parkovacími miestami. Vodiči môžu parkovné uhradiť aj cez SMS a prostredníctvom rezidentskej karty a jednorazovej parkovacej karty.

Finančné prostriedky získané z parkovného v CMPZ samospráva dlhodobo opätovne investuje do infraštruktúry, pripomenul pred časom vedúci právnej kancelárie mesta Róbert Pietrik.