Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trenčiansky kraj

Prievidza oslávi Svetový deň cestovného ruchu

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Na organizácii podujatia sa prezentáciou svojej činnosti budú podieľať aj Krajská organizácia cestovného ruchu Trenčín a Regionálne kultúrne centrum v Prievidzi.

Prievidza 19. septembra (TASR) - Mesto Prievidza oslávi Svetový deň cestovného ruchu. Na 27. a 28. septembra pripravilo spolu s Oblastnou organizáciou cestovného ruchu Región horná Nitra-Bojnice viacero aktivít, ktoré budú zároveň ukončením hlavnej turistickej sezóny.

"Hlavným zmyslom tohto dňa je vyzdvihnutie cestovného ruchu, jeho sociálnych, kultúrnych, politických a ekonomických hodnôt a jeho prínosu pre celkový rozvoj spoločnosti," informoval ďalej hovorca mesta Michal Ďureje.

V duchu týchto myšlienok a tradícií podľa neho mesto pripravilo i oslavy v spolupráci s OOCR, ktoré sa začnú koncertom na počesť hudobného skladateľa Ladislava Stančeka v základnej umeleckej škole, keďže v tomto roku si mesto pripomína 80 rokov hudobného školstva v Prievidzi a 25 rokov od udelenia čestného názvu škole po tomto skladateľovi. "Hlavný program podujatia pod titulom Deň Prievidze bude na Námestí slobody 28. septembra a bude prehliadkou ukážok vystúpení hudobných, tanečných a speváckych telies pôsobiacich na území mesta, pričom vyvrcholí festivalom interpretov a súborov so zameraním na podporu pôvodnej autorskej tvorby DUBŠTOK," doplnil.

V rámci podujatia sa predstavia aj ďalší jubilanti, Centrum voľného času v Prievidzi, ktoré si pripomína 60 rokov činnosti, sa bude prezentovať výstavou fotografií mapujúcich život zariadenia od jeho vzniku a Stredná odborná škola obchodu a služieb ukážkami učebných odborov z oblasti gastronómie a služieb. "Keďže k letnej turistickej sezóne patrí aj cestovanie, spoluorganizátorom podujatia bude aj SAD Prievidza, ktorá si v tomto roku pripomína 70 rokov od svojho vzniku. Návštevníkov bude lákať prezentáciou historického autobusu Praga RND z roku 1950, ktorý bude pristavený priamo na námestí," priblížil Ďureje.

Na organizácii podujatia sa prezentáciou svojej činnosti budú podieľať aj Krajská organizácia cestovného ruchu Trenčín a Regionálne kultúrne centrum v Prievidzi. Služby pre návštevníkov počas podujatia bude v rozšírenej miere poskytovať aj Turisticko-informačná kancelária mesta.