Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Trenčiansky kraj

Počas Vianoc zahrá tradične v ilavskom väzení kapela Mrežovanka

Na snímke pohľad z vychádzkových priestorov väznice pre odsúdených v najťažšej 3. nápravnej skupine v Ilave. Foto: TASR - Pavol Ďurčo

Kapela má štyroch členov, funguje od mája 2014 a tento rok už svoj repertoár prezentovala pred väzenským publikom naposledy 21. decembra.

Bratislava 25. decembra (TASR) - Aj počas tohtoročných vianočných sviatkov spríjemní dnes atmosféru v ilavskom väzení kapela zložená z odsúdených väzňov s názvom Mrežovanka.

Kapela má štyroch členov, funguje od mája 2014 a tento rok už svoj repertoár prezentovala pred väzenským publikom naposledy 21. decembra. Všetci členovia Mrežovanky sú právoplatne odsúdení väzni za trestné činy ako vražda, lúpež, podvod či marenie výkonu úradného rozhodnutia. V ilavskom väzení je v súčasnosti 111 obvinených a takmer 600 odsúdených. Medzi právoplatne odsúdenými vo väzení v Ilave sú takmer všetci mediálne známi zločinci, medzi nimi napríklad aj banskobystrický boss Mikuláš Černák.

"Stalo sa už tradíciou, že ústavná kapela Mrežovanka, ktorá je zložená z členov hudobného krúžku v ústave Ilava, má možnosť prezentovať svoje piesne pred väzenským publikom. Môžeme s istotou povedať, že táto kapela má v ústave veľký úspech, pretože kultúrna miestnosť bola opäť naposledy naplnená do posledného miesta," uvádza sa na stránke Zboru väzenskej a justičnej stráže (ZVJS). Posledný koncert Mrežovanky trval približne hodinu a pol, a napriek jeho dĺžke si obecenstvo vytlieskalo ešte jednu bonusovú pesničku na rozlúčku.

Aktuálne sa v slovenských väzeniach nachádza takmer 10.000 väzňov. Z nich je vo výkone väzby 1299 obvinených a vo výkone trestu odňatia slobody 8629 odsúdených.