Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Trenčiansky kraj

Na oslavách SNP na Mariánskom vŕšku premietnu i Kapitána Dabača

Screenshot z filmu Kapitán Dabač, na snímke Ladislav Chudík Foto: www.yotube.com

Podujatie Vatra SNP sa uskutoční v rámci osláv dvoch významných výročí mesta Prievidza.

Prievidza 23. augusta (TASR) - Výročie Slovenského národného povstania (SNP) si Prievidžania a návštevníci mesta opäť po roku pripomenú i programom na Mariánskom vŕšku. Oslavy, na ktorých nebude chýbať i zapálenie vatry, budú 28. augusta, informovala Nina Pekárová z Kultúrneho a spoločenského strediska (KaSS) v Prievidzi.

"Stalo sa už tradíciou, že si v predvečer 29. augusta každoročne pripomíname výročie SNP. Okrem pietneho aktu kladenia vencov pri pomníku padlých na Námestí slobody chceme verejnosť aj tento rok pozvať na zapálenie vatry na Mariánskom vŕšku,
" uviedla Pekárová.

Na návštevníkov podľa nej čaká zaujímavý program. "Od 18.00 h to bude hudobno-tanečné pásmo Folklórneho súboru Vtáčnik, o 19.00 h zapálenie vatry, o 19.30 h si budú môcť vypočuť slovenské ľudové piesne v podaní skupiny Kollárovci a o 20.30 h si na veľkoplošnom plátne premietneme slovenský film s tematikou SNP Kapitán Dabač," priblížila s tým, že na podujatí na Mariánskom vŕšku nebudú chýbať ani stánky s občerstvením.

Podujatie Vatra SNP sa uskutoční v rámci osláv dvoch významných výročí mesta Prievidza, a to 905. výročia prvej písomnej zmienky o meste v listine Zoborského opátstva a 635. výročia udelenia mestských privilégií uhorskou kráľovnou Máriou.