Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Trenčiansky kraj

Obyvatelia Partizánskeho môžu predkladať návrhy na komunitné projekty

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Rozhodnúť o zlepšení komunitného života v Partizánskom prostredníctvom projektov mohla verejnosť po prvý raz v roku 2016.

Partizánske 14. marca (TASR) - Obyvatelia Partizánskeho budú mať opäť možnosť rozhodnúť o použití časti financií z mestského rozpočtu. Ďalší ročník projektu Komunitného participatívneho rozpočtu spustila samospráva v týchto dňoch, na webe mesta zverejnila výzvu na predkladanie projektových zámerov.

Návrh komunitného projektu z oblastí dopravy, životného prostredia, sociálnych služieb, kultúry či športu môže v zmysle pravidiel podať každý obyvateľ alebo organizácia do 31. marca. Maximálna požadovaná suma na financovanie jedného projektu je 1500 eur.

Verejné prerokovanie projektov za účasti zodpovedných odborných garantov mestského úradu, ako i priestor na dopracovanie zámerov bude v apríli, o podpore vybraných zámerov by mala verejnosť hlasovať prostredníctvom SMS v máji.

Radnica v zmysle pravidiel participatívneho rozpočtu podporí projekty s najväčším počtom hlasov, pričom minimálne musia mať 50 SMS hlasov. Predkladatelia si prerozdelia sumu 10.000 eur.

Rozhodnúť o zlepšení komunitného života v Partizánskom prostredníctvom projektov mohla verejnosť po prvý raz v roku 2016. V minulom roku získali mestské financie podujatia Baťoviansky rínok a Večerný beh či projekty vybudovania zelenej zóny na Základnej škole Malinovského a školskej záhrady na Základnej škole R. Jašíka.