Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Trenčiansky kraj

NÁVŠTEVNOSŤ STÚPA: Na Trenčiansky hrad prišlo v 1. polroku 57.069 ľudí

Trenčiansky hrad, archívna snímka. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Trend rastu sa očakáva aj naďalej, k čomu má prispieť aj zrekonštruované južné opevnenie, nový vstup na hrad od lesoparku Brezina a komplexná prestavba administratívnych priestorov.

Trenčín 19. júla (TASR) - Trenčiansky hrad navštívilo v prvom polroku tohto roku 57.069 ľudí, čo je o 2608 viac, ako v rovnakom období minulého roku. Informoval Peter Martinisko, riaditeľ Trenčianskeho múzea v Trenčíne, ktoré hrad spravuje.

V minulom roku podľa neho navštívilo Trenčiansky hrad viac ako 120.000 ľudí, túto hranicu návštevnosti sa podarilo prekonať už druhýkrát po sebe. Trend rastu návštevnosti očakáva vedenie múzea aj naďalej, v budúcom roku má k tomu prispieť aj zrekonštruované južné opevnenie, nový vstup na hrad od lesoparku Brezina a komplexná prestavba administratívnych priestorov - "skleníka" pri terajšom vstupe na hrad.

Ako dodal riaditeľ, okrem hradu smerovali kroky ľudí v uplynulom polroku aj do ôsmich pobočiek, ktoré sú v správe Trenčianskeho múzea. Z nich sa početnou návštevnosťou môže pochváliť Katov dom, ktorý si za prvých šesť mesiacov tohto roku pozrelo viac ako 2500 ľudí. Tretia najnavštevovanejšia bola expozícia Karnera sv. Michala, ktorú si za prvý polrok 2018 pozrelo viac ako 1500 ľudí.