Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trenčiansky kraj

Materskú školu Malinovského v Partizánskom zrekonštruovali

Ilustračné foto. Foto: TASR - František Iván

Rekonštrukcia MŠ sa týkala interiérových častí, exteriéru, obvodového plášťa, strechy, elektroinštalácie.

Partizánske 13. decembra (TASR) - Zlepšenie energetickej hospodárnosti budovy sledovala samospráva Partizánskeho rekonštrukciou Materskej školy (MŠ) na Malinovského ulici. Už dokončenú investíciu financovala z Operačného programu Kvalita životného prostredia.

"Rekonštrukcia MŠ sa týkala interiérových častí, exteriéru, obvodového plášťa, strechy, elektroinštalácie," povedal pre TASR primátor Jozef Božik.

MŠ na Šípku patrí podľa neho medzi najväčšie, no časovo medzi najmladšie v meste. "Tým, že kvalita práce v 80. rokoch nebola najdokonalejšia, tak si materská škola veľkú rekonštrukciu pýtala. Navyše, je to jediná materská škola na území mesta a okresu, ktorá má aj bazén, teda poskytuje priestor aj ďalším v rámci celého mesta," podotkol.

Celkové oprávnené výdavky projektu schválilo samospráve Ministerstvo životného prostredia SR ako riadiaci orgán pre operačný program vo výške 736.324,68 eura, nenávratný finančný príspevok predstavoval 699.508,45 eura. Práce realizovala spoločnosť CS, s.r.o., so sídlom v Trnave.