Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Trenčiansky kraj

Mesto Prievidza začne so zberom odpadu do veľkoobjemových kontajnerov

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Harmonogram zberu tohto druhu odpadu nájdu Prievidžania rovnako na webe mesta.

Prievidza 1. apríla (TASR) - Samospráva Prievidze pripravila po jarnom čistení mesta i zber odpadu do veľkoobjemových kontajnerov. S ich rozmiestňovaním začne postupne v jednotlivých lokalitách mesta hneď po Veľkej noci. Informovala o tom hovorkyňa mesta Zuzana Krajčiová.

Harmonogram rozmiestnenia veľkoobjemových kontajnerov samospráva rozdelila podľa volebných obvodov. V utorok (2. 4.) začne s volebným obvodom sídliska Píly. "Vo volebnom obvode číslo 4 - sídlisko Kopanice pri hromadnej bytovej výstavbe mesto pristaví veľkoobjemový kontajner na základe požiadaviek bytových spoločenstiev," vysvetlila referentka oddelenia pre komunálne a odpadové hospodárstvo mestského úradu Zuzana Iliašová.

V ostatných volebných obvodoch mesto veľkoobjemové kontajnery podľa nej pristaví počas jedného týždňa vo vopred stanovených termínoch a na vopred stanovených stanovištiach.

Termíny rozmiestnenia veľkoobjemových kontajnerov v jednotlivých volebných obvodoch, pre záhradkárske osady a školy sú totožné aj pre zber biologicky rozložiteľného odpadu, harmonogram obyvatelia nájdu na webovej stránke mesta.

"Mesto bude zároveň 13. a 20. apríla realizovať aj zber triedeného zberu komunálnych odpadov s obsahom škodlivých látok v meste na vopred určených stanovištiach," dodala Krajčiová. Harmonogram zberu tohto druhu odpadu nájdu Prievidžania rovnako na webe mesta.