Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Trenčiansky kraj

Považská Bystrica vybuduje na sídlisku Lány 60 parkovacích miest

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Martin Baumann

Celková investícia by mala byť asi 63.000 eur.

Považská Bystrica 24. mája (TASR) – Na považskobystrickom sídlisku Lány na Pionierskej ulici buduje samospráva približne 60 parkovacích miest. Celková investícia by mala byť asi 63.000 eur.

Ako informovala hovorkyňa Považskej Bystrice Iveta Kováčiková, mesto rozdelilo práce na budovaní parkovacích miest na štyri etapy, zosúladilo ich s prácami spoločnosti GGE na rekonštrukcií teplovodov.

„V súčasnosti finišujú práce na druhej etape a začína sa realizovať štvrtá. Prvá a tretia etapa sa bude realizovať pravdepodobne koncom augusta podľa toho, ako budú ukončované výkopové práce v súvislosti s výmenou teplovodov. Všetky štyri lokality, kde nové parkoviská vzniknú, boli vybraté po dohovore s výborom mestskej časti,“ pripomenula Kováčiková.

Podľa považskobystrického primátora Karola Janasa samospráva mala dlhodobú požiadavku na vybudovanie parkovacích miest na Pionierskej ulici. Cestu na sídlisku opravili pred štyrmi rokmi, požiadavka výboru mestskej časti na parkovacie miesta prišla už vtedy.

„Bol s tým však problém, lebo zároveň s nami tu plánovala veľkú investíciu spoločnosť GGE, ktorá mení teplovody. Museli sme počkať, kým začnú s rekonštrukciou, aby sme sa skoordinovali. Aktuálne pripravuje pozemok, aby sa mohlo pristúpiť k navážke hliny, makadamu a štrkového materiálu, keďže parkovisko budujeme vo veľmi zlom teréne a je potrebné, aby sa pozemok vyrovnal a mohli sa naň osadiť zatrávňovacie panely,“ vysvetlil Janas.