Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Trenčiansky kraj

Kredit na karte SAD Prievidza si môžu ľudia dobiť i cez internet

Ilustračné foto. Foto: TASR/Pavol Remiaš

Verejnosť si môže prostredníctvom novej služby vybaviť aj novú čipovú kartu.

Prievidza 19. marca (TASR)- Autobusový prepravca SAD Prievidza spustil pre cestujúcich z okolia Prievidze, ale aj Partizánskeho a Bánoviec nad Bebravou elektronické dobíjanie kreditu na cestovných kartách. Verejnosť si môže prostredníctvom novej služby vybaviť aj novú čipovú kartu. Informoval o tom hovorca mesta Prievidza Michal Ďureje.

"Zaznamenávali sme nespočetné množstvo podnetov zo strany rodičov, ktorí sa necítili komfortne a hlavne bezpečne, keď bola jediná možnosť dobíjania cestovného kreditu iba priamo v autobusoch. Vznikali tak situácie, keď museli svojim deťom zveriť väčší objem peňazí, aby si tieto mohli dobiť kredit. V dnešnej zložitej dobe chceme docieliť predovšetkým bezpečnosť detí, a preto spúšťame aj formu elektronického dobíjania kreditu," uviedol generálny riaditeľ SAD Prievidza Michal Danko.

Nový systém ponúka elektronické dobíjanie cestovného kreditu na mestskú hromadnú dopravu ako aj prímestskú dopravu v okresoch Prievidza, Partizánske a Bánovce nad Bebravou. Stačí, ak cestujúci navštívi webovú stránku autobusového prepravcu SAD Prievidza. Funkcie v podobe dobitia kreditu a zakúpenia novej dopravnej karty sú na webovej stránke sprístupnené v sekcii internetový predaj. Ak si cestujúci plánuje dobiť kredit na už existujúcej karte, zadá číslo svojej cestovnej karty a potvrdí svoje bankové detaily. Služba je kompatibilná i s Medzinárodnými preukazmi študenta ISIC. Pre vybavenie novej karty stačí, ak klient zadá svoje údaje, nahrá fotografiu a cestovnú kartu mu dopravca doručí poštou.