Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Trenčiansky kraj

V Klátovej Novej Vsi zmodernizujú osvetlenie za takmer 350.000 eur

Ilustračné foto Foto: TASR/Eduard Fašung

Investíciu bude samospráva financovať z fondov Európskej únie.

Klátova Nová Ves 23. decembra (TASR) - Obec Klátova Nová Ves v okrese Partizánske čaká v nasledujúcom období modernizácia a rekonštrukcia verejného osvetlenia na jej území. Investíciu za takmer 350.000 eur bude samospráva financovať z fondov Európskej únie. Dokončená by mala byť v zmysle výzvy najneskôr do 31. júla budúceho roka. Informovala o tom dnes TASR starostka Klátovej Novej Vsi Iveta Randziaková.

Rekonštrukcia a modernizácia jestvujúceho verejného osvetlenia v obci je zameraná na jeho zlepšenie za súčasného zníženia nákladov spojených s jeho prevádzkou. Súčasťou projektu je výmena svietidiel, rozvádzačov a rozvodov, ktoré nezodpovedajú požiadavkám na bezpečnosť, spoľahlivosť a hospodárnosť prevádzky elektrických zariadení.

Dodávateľom prác bude na základe výsledku verejného obstarávania Mondex - electric, s.r.o., so sídlom v Banskej Bystrici. Spoločnosť projekt zrealizuje za 348.819,31 eura vrátane dane z pridanej hodnoty. Zmluvu so spoločnosťou podpísala samospráva ešte koncom novembra.

Obec, ako ozrejmila Randziaková, bola úspešná so svojou žiadosťou o nenávratný finančný príspevok z výzvy na modernizáciu verejného osvetlenia v rámci Operačného programu Konkurencieschopnosť a hospodársky rast. Zmluvu o poskytnutí NFP už s Ministerstvom hospodárstva SR, ktoré je riadiacim orgánom pre program, podpísala. "Na preklenutie sme si zobrali úver z komerčnej banky do doby, kým nám prídu nenávratné finančné zdroje," doplnila.