Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Trenčiansky kraj

Súčasťou týždňa vzdelávania v Handlovej bude aj retro hodina

Na ilustračnej snímke ženích s nevestou na predchádzajúcom podujatí v Handlovej, 21. októbra 2014. Foto: TASR/Alexandra Moštková

Týždeň vzdelávania v baníckom meste sa začne dnes výstavou výtvarných prác handlovských žiakov a detí.

Handlová 12. novembra (TASR) - Výstavu výtvarných prác detí, akadémie škôl, oceňovanie študentov, retro hodinu či vzdelávacie semináre budú súčasťou Týždňa vzdelávania v Handlovej. Už 11. ročník podujatia, ktoré pripravila samospráva v spolupráci so školami v jej zriaďovateľskej pôsobnosti, potrvá od dnes do 27. novembra.

"Po prvý raz sme Týždeň vzdelávania organizovali v roku 2004, a to ako súčasť Medzinárodného týždňa vzdelávania v rámci SR. Postupne sme program zdokonaľovali a dnes máme vyprofilovaný sumár podujatí, ktorého nosnou časťou je Akadémia škôl. Na nej primátor odovzdáva mestskú cenu Dobrý nápad za voľnočasové aktivity a ceny žiakom nad 15 rokov pri príležitosti Medzinárodného dňa študentstva," ozrejmila Jaroslava Maslíková zo Spoločného obecného úradu - školského úradu v Handlovej.

Týždeň vzdelávania v baníckom meste dnes začne výstava výtvarných prác handlovských žiakov a detí na tému Námestie baníkov, ktorú si bude môcť široká verejnosť pozrieť v priestoroch Domu kultúry. "Pokračovať bude 18. novembra seminárom pre učiteľky z materských škôl (MŠ) na tému interaktívnej tabule v edukačnej praxi, a to v MŠ na Ulici SNP, lektorkou bude Dáša Lišková, učiteľka zo žiarskej škôlky. O deň neskôr, 19. novembra sa v priestoroch Základnej školy (ZŠ) na ulici Školská uskutoční retro hodina pre učiteľov i dospelých, počas ktorej si vyskúšajú, ako sa učilo v 19. storočí, v čase socializmu a čo je "in" v súčasnosti. Súčasťou bude aj otvorenie novej prírodovednej učebne," priblížila Anna Kmeťová z Oddelenia masmediálnej politiky a sekretariátov mesta Handlová.

Akadémia škôl spojená s udeľovaním ocenenia "Dobrý nápad" bude v Dome kultúry 20. novembra a slávnostné udeľovanie ocenení najlepším žiakom v obradnej sieni Mestského úradu 21. novembra. Týždeň vzdelávania ukončí seminár pod názvom Detské tábory trochu inak 27. novembra v priestoroch Centra voľného času.