Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Trenčiansky kraj

Počas Bubble day v Handlovej odovzdajú štyri nové ihriská

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Ihriská sú zostavené z certifikovaných herných prvkov a zostáv a poskytujú možnosti pre hru a rozvoj pohybových aktivít orientovaných na hrubú motoriku, priestorovú orientáciu či sústredenie.

Handlová 23. augusta (TASR) - Handlovské Námestie baníkov po tretí raz zaplnia bubliny. Počas podujatia Bubble day, ktoré sa uskutoční v piatok 24. augusta od 15. h, mesto odovzdá do užívania štyri nové ihriská, informovala vo štvrtok TASR hovorkyňa Handlovej Jana Paulínyová.

"Bubble day predstavuje spôsob, ako sa na pár minút opäť vrátiť k svojmu detstvu v spoločnosti priateľov a známych. Handlová je pritom mestom s rekordným počtom účastníkov bublinkového podujatia na Slovensku," spomenula Paulínyová.

V roku 2016 prišlo naň viac ako 1200 Handlovčanov a priaznivcov a vydržali spoločne fúkať osem minút, vlani to bolo 700 účastníkov, ktorí fúkali bublinky deväť minút a vytvorili tak rekord v dĺžke ich fúkania. "Tohtoročný Bubble day má špeciálnu myšlienku, ktorou sú farby miest. Účastníci majú možnosť bublinami vytvoriť farebný odkaz mesta. Okrem bublinkovania je pre návštevníkov pripravený aj ďalší pestrý program," priblížila ďalej hovorkyňa mesta.

Súčasťou podujatia bude podľa nej i predstavenie štyroch nových ihrísk, tri vybudovalo mesto, jedno súkromný investor. "Tento rok zo svojho rozpočtu mesto investovalo takmer 53.000 eur a vybudovalo dve nové ihriská na ulici Partizánska a jedno v mestskej časti Morovno. Sú plné nielen nových herných prvkov, ale v ich blízkosti sa zrenovovali povrchy priľahlých športových plôch pre viac druhov športu položením umelej trávy," doplnila.

Detské ihriská sú zostavené z certifikovaných herných prvkov a zostáv, určené sú pre rôzne vekové kategórie a poskytujú možnosti pre hru a rozvoj pohybových aktivít orientovaných na hrubú motoriku, priestorovú orientáciu, sústredenie, tréning balančných a koordinačných schopností. "Deti na ihriskách nájdu visiacu dvojhojdačku, zostavu s lezeckou stenou, preliezacím tunelom, tabuľou na písanie, basketbalovým košom a šmykľavkou, detským kolotočom, prevažovacou hojdačkou či pružinovými hojdačkami. Konštrukcia jednotlivých herných prvkov je riešená ergonomicky pre fyziognómiu a motorické schopnosti detí," ozrejmila Paulínyová.

Nadácia Veolia a Stredoslovenská vodárenská prevádzková spoločnosť, a.s., zase v Handlovej podľa nej zabezpečili vybudovanie workoutového ihriska na Partizánskej ulici. "Fitpark tvorí street workoutová zostava s horizontálnymi rebríkmi, šikmým rebríkom, gymnastickými kruhmi, dvojitými horizontálnymi hrazdami, horizontálnymi hrazdami a trojitými bradlami. Celková investícia je vo výške 10.000 eur," dodala.

Bubble day v Handlovej organizuje mesto Handlová a mestské organizácie, Centrum voľného času Handlová, Detský a mládežnícky parlament mesta, materské centrum Lienka a dobrovoľníci.