Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Trenčiansky kraj

Festival duchov a strašidiel otvorí turistickú sezónu na hornej Nitre

Ilustračné foto Foto: TASR/Alexandra Moštková

Medzinárodný festival duchov a strašidiel je podľa kultúrno-propagačnej manažérky SNM - Múzea Bojnice najväčší svojho druhu na Slovensku.

Bojnice 22. apríla (TASR) - Bojnický zámok bude opäť patriť duchom a strašidlám. Svoje brány pre nich otvorí už po 23. raz v rámci Medzinárodného festivalu duchov a strašidiel, ktorý sa začne 27. apríla, informovala TASR kultúrno-propagačná manažérka Slovenského národného múzea (SNM)- Múzea Bojnice Petra Gordíková.

"Aktuálny festivalový príbeh Prízrak odhalí ďalšie z tajomstiev rodu Pálffy tiahnuce sa naprieč storočiami. Návštevníci tak budú môcť počas neho spoznať príbeh záhadných úmrtí jeho mužských predstaviteľov a možno dostanú aj odpovede na otázky, čo sa skrýva za smrťou mocných mužov, kto je tajomný ženský prízrak šíriaci strach, či kto bude jeho ďalšou obeťou," priblížila Gordíková.

Medzinárodný festival duchov a strašidiel je podľa kultúrno-propagačnej manažérky SNM - Múzea Bojnice najväčší svojho druhu na Slovensku a už tradične symbolicky otvára hlavnú turistickú sezónu na hornej Nitre. "Verejnosť ho bude môcť navštíviť v termínoch od 27. do 30. apríla a od 4. do 8. mája," dodala.