Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trenčiansky kraj

Externé defibrilátory majú dobrovoľní hasiči vo všetkých okresoch TSK

Na snímke defibrilátor. Foto: TASR - Oliver Ondráš

K trojici nedávno odovzdaných automatických externých prístrojov (DHZ Bystričany, DHZ Soblahov a DHZ Pobedim) tak pribudlo ďalších šesť.

Trenčín 21. októbra (TASR) – Defibrilátory zachraňujúce ľudský život má už deväť dobrovoľných hasičských zborov vo všetkých okresoch Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK).

V piatok (19. 10.) ich predseda TSK Jaroslav Baška spolu s ministerkou vnútra Denisou Sakovou odovzdali zástupcom dobrovoľných hasičských zborov zo Zlatníkov (okres Bánovce nad Bebravou), zo Zliechova (okres Ilava), z Brezovej pod Bradlom (okres Myjava), z Pružiny (okres Považská Bystrica), z Chynorian (okres Partizánske) a z Lednických Rovní (okres Púchov).

„Trenčiansky samosprávny kraj sa snaží v rámci svojich finančných možností podporovať dobrovoľné hasičstvo v kraji. Nie sú to len finančné dotácie, ktoré za posledné roky predstavujú 40.000 eur. Tento rok sme sa rozhodli, že dobrovoľných hasičov podporíme aj materiálne. Tento rok sme ich kúpili deväť,“ priblížil Baška.

Ako dodal, k trojici nedávno odovzdaných automatických externých prístrojov (DHZ Bystričany, DHZ Soblahov a DHZ Pobedim) tak pribudlo ďalších šesť. Cena jedného externého defibrilátora je asi 2000 eur.