Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Trenčiansky kraj

V Trenčianskom kraji sa dá elektronicky objednať v 52 ambulanciách

Spirometrické pľucne vyšetrenie, ilustračné foto Foto: TASR/Jozef Ďurník

Systém elektronického objednávania využívajú všetky tri nemocnice v pôsobnosti TSK, najviac ambulancií sa zapojilo v bojnickej nemocnici.

Trenčín 26. augusta (TASR) - Službu bezplatného elektronického objednania sa na lekárske vyšetrenie ponúka v Trenčianskom samosprávnom kraji (TSK) vďaka aplikácii Ambulancia už 52 ambulancií. Od novembra minulého roka sa počet ambulancií s možnosťou elektronického objednávania zdvojnásobil.

Ako informoval Gabriel Chromiak z Oddelenia zdravotníctva a humánnej farmácie Úradu TSK, systém elektronického objednávania využívajú všetky tri nemocnice v pôsobnosti TSK, najviac ambulancií sa zapojilo v bojnickej nemocnici.

„Od spustenia služby samotní lekári vytvorili viac ako 61.000 objednávok, z nich vyše 13.500 v Infektologickej ambulancii v Nemocnici s poliklinikou Prievidza so sídlom v Bojniciach. Zo strany pacientov ich bolo od začiatku takmer 6800,“ uviedol Chromiak.

Elektronické objednanie sa na vyšetrenie k lekárovi je možné prostredníctvom mobilného telefónu a prístupu na internet, je bezplatné a prebieha bez registrácie. Na webových stránkach si pacient nájde zoznam ambulancií a lekárov, ktorí majú aktivovaný systém bezplatného objednávania. Následne si zvolí voľný termín a objedná sa vyplnením mena a mobilného telefónu, na ktorý mu príde potvrdzovacia SMS. Bezplatná textová správa pacientovi deň pred vyšetrením pripomenie objednávku.