Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Tipsport Liga

Trenčania sú pred sezónou dobre naladení, otvorili hokejové múzeum

Na snímke zľava tréner Dukly Trenčín Peter Oremus, zakľadateľ múzea Miloš Radosa, predseda predstavenstva Viliam Ružička a športový riaditeľ a kapitán tímu Branko Radivojevič počas otvorenia múzea. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Oremus by po vlaňajšej sezóne, v ktorej jeho tím neuspel vo finále s Banskou Bystricou, tento raz chcel vystúpiť na najvyšší stupienok.

Trenčín 4. septembra (TASR) - Hokejisti Dukly Trenčín sú pred novou sezónou Tispsport Ligy 2018/2019 naladení pozitívne nielen vďaka posilám, ktoré priviedol do klubu tréner Peter Oremus. Hráči majú k dispozícii aj novú šatňu a nové prostredie skrášlilo okrem výmeny chladiaceho zariadenia aj hokejové múzeum.

Kvôli rekonštrukcii však Trenčania absolvovali prípravu na dvoch frontoch. Chodili na zimný štadión do Púchova, ale aj do neďalekej arény Mariána Gáboríka. "My sme na to boli pripravení. Mali sme dobré podmienky, bol som s tým úplne spokojný," povedal na utorňajšej tlačovej konferencii tréner Oremus.

Hráči najviac vyzdvihli nové priestory kabíny, ktorá prešla čiastočnou rekonštrukciou. "Je tam svieži vzduch, je to nanovo urobené. Každý sa teraz do nej teší," uviedol útočník a kapitán Dukly Branko Radivojevič, ktorý je spokojný aj so stavom kádra. "Zmeny sú pozitívne, klub urobil kus dobrej práce ma poli marketingu, ale aj čo sa týka doplnenia kádra. Boli sme pokope už niekedy v máji, čo tu ešte nebolo. Verím, že posunieme Dukličku tam, kam patrí."

Nové hokejové múzeum otvoril klub Dukla Trenčín, 4. septembra 2018 v priestoroch Zimného štadióna Pavla Demitru v Trenčíne.
Foto: TASR/Radovan Stoklasa


Oremus by po vlaňajšej sezóne, v ktorej jeho tím neuspel vo finále s Banskou Bystricou, tento raz chcel vystúpiť na najvyšší stupienok. Aj preto prišli do tímu známe mená ako Milan Bartovič či Mário Bližňák. "Nebudem sa za nič skrývať. Nesledujem druhé mužstvá, ale iba to naše. Máme kvalitu na to, aby sme hrali na špici. Chalani, ktorí sem prišli, tých sme si vytypovali aj podľa hokejových schopností, ale aj podľa charakterových," prezradil Oremus pre TASR. Kormidelník Dukly už ďalšie zmeny neplánuje. "V tejto chvíli by som už do mužstva nevstupoval."

Útroby zimného štadióna Pavla Demitru zdobí aj hokejové múzeum, ktoré otvorili v utorok pred prípravným zápasom Dukly s HC Olomouc. "Myšlienka vznikla v novembri minulého roku. Nemali sme však priestor, ale v spolupráci s mestom sme ho našli na štadióne a vyzerá veľmi slušne. Je tu okolo 900 exponátov, z toho 250 hokejok legiend ako Gretzky či Dzurilla," povedal člen predstavenstva klubu Miloš Radosa. Múzeum má tri časti, v jednej sa nachádzajú historické artefakty, v druhej materiály týkajúce sa Dukly a v tretej sú dresy a časti výstroja hráčov Trenčína, ktorí robili dobré meno klubu v NHL a reprezentácii. "Som rád, že sa nám to všetko podarilo, lebo sme si neboli istí, či to stihneme. Skultúrnili sme zimák, okolo Dukly sa dejú pozitívne veci aj čo sa týka marketingových záležitostí. Múzeum je čerešničkou na torte. Fanúšikom sme tým skultúrnili prostredie," dodal Viliam Ružička, predseda predstavenstva.

Nové hokejové múzeum otvoril klub Dukla Trenčín, 4. septembra 2018 v priestoroch Zimného štadióna Pavla Demitru v Trenčíne
Foto: TASR/Radovan Stoklasa


Celková rekonštrukcia trenčianskeho štadióna trvala tri mesiace. Okrem toho sa klub dohodol na spolupráci s novým sponzorom, ktorý dodal nový autobus. Bude voziť len hráčov A-mužstva a juniorky. Dukla pred začiatkom prípravy predstavila aj nové logo, ktoré zdobí aj nové dresy. "Myslím si, že sa budú všetkým páčiť," uzavrel Radivojevič.