Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Tipsport Liga

Nitra zdolala lídra z Trenčína, B. Bystrica natiahla víťaznú šnúru

Na snímke Josh Brittain (Banská Bystrica) oslavuje gól v zápase 32. kola Tipsport Ligy v hokeji HC'05 iClinic Banská Bystrica - HC Nové Zámky 30. decembra 2017 v Banskej Bystrici. Foto: TASR/Branislav Račko

Takto sa hralo v 32. kole Tipsport ligy.

Bratislava 30. decembra (TASR) - V sobotňajšom súboji 32. kola hokejovej Tipsport Ligy zvíťazila Nitra nad vedúcim tímom súťaže Duklou Trenčín 5:1.

Zaváhanie zverencov trénera Petra Oremusa využil Zvolen, ktorý po víťazstve 3:2 po nájazdoch nad Popradom stráca na lídra jediný bod. Tretia Banská Bystrica sa k Trenčanom priblížila na rozdiel troch bodov po vysokom víťazstve 8:1 nad Novými Zámkami. Pre úradujúceho majstra to bol ôsmy triumf v rade.

Iba štvrté víťazstvo v prebiehajúcej sezóne dosiahla beznádejne posledná Detva, ktorá uspela na ľade Liptovského Mikuláša v pomere 1:0.

Tabuľka:

1. Trenčín 34 21 4 2 7 102:65 73

2. Zvolen 34 19 6 3 6 121:88 72

3. Ban. Bystrica 34 20 3 4 7 127:78 70

4. Košice 34 19 2 2 11 111:81 63

5. Nitra 34 17 5 2 10 123:96 63

6. Poprad 34 15 5 3 11 94:88 58

7. Žilina 34 13 2 2 17 87:96 45

8. Nové Zámky 34 8 4 2 20 79:116 34

9. Lipt. Mikuláš 34 7 2 8 17 73:93 33

10. Detva 34 4 0 3 27 60:127 15

HK Nitra - HK Dukla Trenčín 5:1 (3:0, 2:1, 0:0)

Góly:
17. Krištof (Paulovič, Rais), 19. Kovacs (Milam, Slovák), 20. Krištof (Macík, Rais), 24. J. Ručkay (Csányi), 26. Slovák (Blackwater, Kovacs) - 34. Špankovič (J. Švec, Gašparovič). Rozhodovali: Kubuš, Fridrich - Gegáň, Výleta, vylúčení 5:2 na 2 min., presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 3360 divákov

Nitra: Lawson - Mezei, Rais, Ordzovenský, Milam, Versteeg, Rýgl, Miroslav Pupák, Michal Pupák - Paulovič, Krištof, Macík - Blackwater, Slovák, Kovacs - Rzavský, J. Ručkay, Csányi - H. Ručkay, Šille, Fominych

Trenčín: Valent (26. Hiadlovský) - Frühauf, Páč, Cebák, Holenda, Bohunický, L. Ďurkech, Themár - T. Varga, J. Pardavý ml., Radivojevič - J. Bezuch, Bulík, Sojčík - Kukuča, Dlouhý, Mikula - Gašparovič, J. Švec, Špankovič

Antonín Stavjaňa, tréner Nitry: "Oba tímy neboli v kompletnej zostave, ale hokej bol pekný a ofenzívny. My sme sa dostali v závere prvej tretiny do trojgólového vedenia a myslím si, že štvrtý gól rozhodol o zápase. Hostia nerezignovali, ale bola tam cítiť určitá frustrácia. V tretej tretine si možno ešte diváci pýtali nejaký gól, ale hráči už do toho nešli tým istým spôsobom. Dnešný výsledok sme si hráči aj diváci po dlhej dobe užili, keďže sme doma prehrali s Bystricou a Žilinou, plus odohrali ťažký zápas s Detvou."

Peter Oremus, tréner Trenčína: "Úvod z našej strany vôbec nebol zlý. Bol tam pohyb aj agresivita, ale v závere tretiny sme neustrážili predbránkový priestor a Nitra dala tri góly. To rozhodlo o zápase. V Nitre už potom ťažko otáčať zápas, čiže ja môžem len pogratulovať domácim k víťazstvu."


Zápas sa začal vo veľmi svižnom tempe. Nitrania boli počas prvého dejstva aktívnejší, ale ich prevaha priniesla ovocie až v jeho závere. Najskôr sa v 17. minúte najlepšie zorientoval v skrumáži Krištof a poslal puk za bezmocného Valenta. Následne o dve minúty preukázali Nitrania dôraz pred súperovou bránkou a puk pretlačil za trenčianskeho brankára Kovacs – 2:0. Medzitým skúšal šťastie Radivojevič, ale na dvakrát proti Lawsonovi neuspel. V poslednej minúte úvodnej tretiny predviedla skvelú súhru dvojica Paulovič – Krištof a druhý menovaný zvýšil na 3:0.

Trenčanov čakala v druhej tretine ťažká úloha, a to zmazať trojgólové vedenie Nitry. V 24. minúte sa však individuálne presadil J. Ručkay – 4:0. Hostia boli vo veľkom hernom kŕči. Ten ešte viac zovieral Trenčanov po piatom góle v ich sieti. Peknú kombináciu ukázal druhý útok Nitry a na jej konci bol Slovák – 5:0. Tento gól už vyhnal Valenta z bránky a toho nahradil Hiadlovský. Zmiernenie výsledku prišlo v 34. minúte, keď do presnej prihrávky vložil hokejku Špankovič – 5:1.

Pred záverečnou tretinou bolo už o víťazovi viac-menej rozhodnuté. Šiesty gól Nitry mohol pridať v 42. minúte Slovák, ale z dobrej pozície neprestrelil Hiadlovského. Trenčania mali k dispozícii štvorminútovú presilovú hru, ale počas nej nedokázali vážnejšie ohroziť Lawsona. Zápas sa už dohrával bez väčších šancí a Nitra si postrážila cenné víťazstvo 5:1 nad tabuľkovým lídrom.

MsHK DOXXbet Žilina - HC Košice 3:2 (2:1, 0:1, 1:0)

Góly:
12. Pospíšil (Klimenta, Húževka), 14. Juraško (Švihálek, Stupka), 45. R. Hruška (J. Jurík) - 8. Čížek (Hričina, Jenčík), 25. Boltun (Jenčík, Suja). Rozhodovali: Baluška, Stano – J. Tvrdoň, Krajčík, vylúčení: 4:5 na 2 min., presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, 902 divákov.

Žilina: Tomek – Juraško, L. Kozák, Poulin, Mazanec, Chaloupka, Mich. Roman, Meliško, Mendrej – Pospíšil, Handlovský, Klimenta – J. Jurík, R. Hruška, M. Tvrdoň – Stupka, Holovič, Konečný – Rogoň, Húževka, Švihálek

Košice: Lundström – Kessel, Šedivý, Čížek, Koch, Pulli, Michalčin – Kafka, Hovorka, Suja – Spilar, Pacan, Šoltés – Hričina, Boltun, Jenčík – Klíma, Vrábel, Petráš

Petr Rosol, tréner Žiliny: "Som rád, že sme nadviazali na dobré výkony zo zápasov v Nitre a Trenčíne. Pokračovali sme v tom a myslím si, že sme boli po celý zápas lepší. Víťazstvo sme si zaslúžili a sme radi za tri body."

Milan Jančuška, tréner Košíc: "Posledný zápas v roku sme chceli vyhrať a nepodarilo sa to. Som veľmi sklamaný, spokojnosť je možno s dvomi – tromi hráčmi. Bolo to málo na to, aby sme tento zápas vyhrali. Chýbal nám väčší pohyb, agresivita, zaostávali sme v osobných súbojoch a bolo to cítiť. V Žiline som chcel vyhrať, aj z osobných dôvodov a som z toho smutný."


Posledný domáci súboj v roku 2017 nezačali Žilinčania dobre. Košičania ich dostali pod tlak a už v 4. min. musel hlavný rozhodca telefonovať, či Kafkova strela neskončila za Tomekom. Gól však predsa len ako prví dali hostia, keď Tomek prišiel o hokejku a Čížek to delovkou od modrej využil. Domáci nezložili zbrane, prežili oslabenie, a v početnej výhode o dvoch hráčov v 12. min. vyrovnali vďaka Pospíšilovi. O necelé dve minúty už bolo skóre v prospech "vlkov", keď Švihálek prihral medzi kruhy Juraškovi a žilinský bek nedal švédskemu gólmanovi "oceliarov" šancu. Žilinčania získali prevahu, korunovať ju mohol Húževka, ale odkrytú bránu nedokázal trafiť.

Prostrednú tretinu zápasu začali Košičania lepšie a po faule Poulina vysokou hokejkou hrali štvorminútovú presilovku. Hoci v nej mali niekoľko vyložených príležitostí, skórovať sa im podarilo až dve sekundy pred návratom kanadského beka domácich na ľad, keď v 25. min. Boltun zblízka využil prihrávku Jenčíka. Košice kontrolovali hru, chceli pridať ďalší gól, ale nepotykali si s koncovkou. Od 32. min. hrali Košičania presilovku, nedokázali ju ale využiť, no chvíľu po jej skončení sa podobná príležitosť naskytla aj domácim. Takmer v nej však inkasovali, keď Jenčík v 35. min. aj prekonal Tomeka, ale toho zachránila od gólu pravá žrď, od ktorej sa puk odrazil späť do hry. Vo zvyšnom čase si Lundström poradil so žilinskými šancami a pred treťou tretinou bolo všetko ešte otvorené.

Viac po výhre v úvode záverečnej časti túžili domáci. Častou streľbou ohrozovali Lundströma a v 45. min. sa im to vyplatilo. Pokus Juríka švédsky brankár ešte vyrazil, ale iba medzi kruhy, odkiaľ ho prekonal Hruška a poslal "vlkov" do vedenia. V 48. min. ho mohol navýšiť Holovič, ale po prihrávke od Konečného minul v dobrej pozícii odkrytú bránu. Ďalšie ťažké chvíle zažívali hostia v presilovke od 50. min., ale tlak ustáli a Lundström zastavil semaforom aj výborný pokus Juríka. Domáci hýrili aktivitou, hlasivkami a potleskom to ocenili aj fanúšikovia a zaskočení Košičania nevedeli dostať puk poriadne pred Tomeka. Navyše necelých päť minút pred koncom hrali v oslabení a ťažko mohli pomýšľať na vyrovnanie. V záverečnej minúte skúsili hru bez brankára, ale poriadne sa v nej nedostali do šance. Naopak, Pospíšil mohol trikrát skórovať do opustenej brány, ale nepodarilo sa to ani jemu, ani jeho spoluhráčom.

MHK 32 Liptovský Mikuláš - HC 07 Orin Detva 0:1 (0:0, 0:1, 0:0)

Gól:
22. Mat. Chovan (Videlka). Rozhodovali: Konc, T. Orolin – M. Orolin, Stanzel, vylúčení: 5:6 na 2 min., navyše Kriška (Lipt. Mikuláš) 10 min za pästný súboj, presilovky a oslabenia: 0:0, 900 divákov.

MHK 32 Liptovský Mikuláš: Košarišťan – Gründling, Nemec, Suchý, Kuráli, Mezovský, Tabaček, Moravčík, Nádašdi – Števuliak, Langhammer, Huna – R. Rapáč, Lištiak, B. Rapáč – J. Sukeľ, M. Sukeľ, Kriška – Laco, Uhrík, Vybíral

HC 07 Detva: Viarbickij – Kuklev, Mar. Chovan, Fekiač, Sládok, Šimon, Macejko – Klučiar, Surovka, Utkin – Žilka, Mat. Chovan, Milý – Piačka, Murček, Videlka – Jendroľ, Abramov, M. Surový

Pavel Paukovček, tréner Liptovského Mikuláša:
"Hra sa niesla v našej réžii proti súperovmu brankárovi. Za chlapcov góly dávať nemôžme. Mrzí ma to, že po pekných akciách sme nedokázali streliť ani jeden gól."

Ivan Dornič, tréner Detvy: "To, aký som šťastný, sa nedá ani opísať. Po zápase v Nitre prevládalo u nás veľké sklamanie. Sadli sme si s chlapcami, dali mi tričko, ktoré mi asi prinieslo šťastie. Dnes bolo radosť pozerať na hráčov. Získali sme historické víťazstvo na ľade súpera."


V zostave Liptovského Mikuláša figuroval už aj Richard Rapáč, najnovšia posila tímu spod Tatier, ktorého tréner Paukovček zaradil do druhého útoku k bratovi Branislavovi a Lištiakovi. Úvod zápasu sprevádzalo najmä množstvo nepresností na oboch stranách. Prvá vážnejšia šanca prišla v 8. minúte, keď sa M. Sukeľ dostal do úniku, no Viarbického neprekonal. O necelé dve minúty mali Liptáci ďalšiu dobrú príležitosť. Laco našiel pred bránou voľného Lištiaka, ktorý ale ani na dvakrát neprekonal brankára Detvy. Hostia sa do výraznejšieho tlaku dostali až počas prvej presilovky. V 14. minúte sa nahodený puk viackrát poodrážal popred Košarišťana, no z neprehľadnej situácie Detva nič nevyťažila. Ešte pred prvou sirénou sa dostal do dobrej šance J. Sukeľ, ani ten však nenašiel recept na prekonanie Viarbického.

Detva však vyškolila súpera v efektivite, keď sa po necelých dvoch minútach druhého dejstva ujala vedenia. Rýchly protiútok nekompromisne zakončil Chovan. V nasledujúcich minútach sa síce domáci hráči snažili o vyrovnanie, ale trápili sa v zakončení. Rysujúca hrozba deviatej prehry im zjavne zväzovala nohy, čo naopak vyhovovalo hosťom, ktorí sa do útoku príliš nehrnuli a umne si strážili jednogólové vedenie.

Ani tretia tretina nepriniesla oku lahodiaci hokej. Mikulášania boli smerom dopredu o niečo aktívnejší, ale v zakončení pôsobili kŕčovito. Nabudiť sa ich snažil pästným súbojom Kriška, ktorý s Macejkom spravil rýchly proces. V 50. minúte našiel J. Sukeľ pred bránou brata Matúša, ten však ani tretiu dobrú príležitosť nedokázal premeniť na gól. Posledná päťminútovka sa prakticky odohrala v útočnom pásme domácich, tí zasypali Viarbického viacerými strelami, no vytúžený gól sa im už nepodarilo streliť. Detva najtesnejším víťazstvom 1:0 zmazala nelichotivú sériu jedenástich prehier v rade.

HC '05 iClinic Banská Bystrica – HC Nové Zámky 8:1 (2:0, 3:1, 3:0)

Góly
: 7. Brittain (Faille, Asselin), 14. Gabor (Češík), 24. Brittain (T. Surový, Faille), 24. Kabáč (Róth, Delisle), 29. Kabáč (Brittain, Aliu), 48. Delisle (M. Rosandič, Bartánus), 49. Kabáč (T. Surový, Róth), 54. Bubela (Gabor) – 30. Š. Novotný (Salija). Rozhodovali: Štefik, Jonák – Bogdaň, Gajan st., vylúčení: 6:5 na 2 min., presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0, 2711 divákov.

Banská Bystrica: Lassila - Kubka, Ďatelinka, Delisle, M. Rosandič, Aliu, A. Sedlák, Gélinas - Hrnka, T. Surový, Brittain – Gabor, Bubela, Bartánus – P. Valent, Faille, Asselin - Róth, Češík, Kabáč

Nové Zámky: Foltán (24. Romančík) - Látal, Salija, Michal Novák, Plašil, M. Jass, M. Hruška, Vidovič, Šimek - Zbořil, Š. Novotný, Cetkovský - Lorraine, Šimun, Saulietis - Lantoši, V. Škoda, R. Varga - Hřebejk, Fábry, Dubec

Vladimír Országh, tréner Banskej Bystrice: „Videli sme zaujímavý zápas. Výsledok 8:1 je pre nás veľmi priaznivý. Súper mal dosť veľa šancí hlavne z brejkových situácií. Výrazne nás tam podržal brankár Lassila. Dôležité bolo, že sme sa ubránili presilovku Zámkov, ktorá trvala takmer šesť minút, pričom minútu sme hrali v troch. Následne nám tam padli góly a už sme boli v laufe. Hralo sa solídne, vo výbornej atmosfére. Chcem popriať fanúšikom, hráčom a funkcionárom hlavne veľa zdravia, aby sme sa v novom roku zišli a mali radosť z hokeja.“

Ladislav Lubina, tréner Nových Zámkov: „Ja budem stručný. Výsledok 8:1 a na vylúčených 6:5, takže všetko je v poriadku. Prajem teda hlavne veľa zdravia, aby sme sa v zdraví stretávali aj v novom roku na hokejových zápasoch. V tomto nechcem veľa vecí komentovať. My ešte máme na čom pracovať. Musíme premieňať hlavne šance. Keď máme strieľať nahor, strieľame nadol, všetko obrátene robíme. Mrzí ma, že domácim bol uznaný gól na 2:0, pretože nášmu brankárovi bola predtým vyrazená hokejka a chytal bez nej. Túto situáciu som 'challengeoval'.“

Michal Kabáč, autor hetriku: „Prišlo veľa ľudí na posledný zápas v roku. Dúfal som teda, že vyhráme. Nečakal som, že to dopadne takto, teda po tímovej stránke 8:1 a že sa mne podarí takýto kúsok – prvý hetrik v kariére. Som rád, že to takto dopadlo. Bude ma aj veľa stáť, počúvam nerád sumy od spoluhráčov, ale rád ich vyplatím. Potešilo ma aj vyvolávanie fanúšikov. Chcem poďakovať celej päťke a hlavne Tomášovi Surovému pri treťom mojom góle, parádne mi to prihral a ja som tam iba nastavil hokejku.“


V prvej tretine sa veľa vylučovalo, trvala takmer 50 minút. Do vedenia mohli ísť hostia, ale Novotný strieľal do žŕdky a zblízka pohorel pred Lassilom aj Saulietis. Presadili sa teda domáci v presilovke. Faille našiel pred bránkou úplne voľného Brittaina a ten si vychutnal Foltána medzi žrďami. Následne mohli Nové Zámky vyrovnať, vo vyložených šanciach sa ocitli nepokrytí Varga a najmä Zbořil, bystrický brankár predviedol famózne zákroky. Za nevyužité príležitosti prišiel trest v podobe druhého gólu. Zakončoval Gabor a hosťujúci Škoda korčuľou poslal puk za vlastného gólmana. Situáciu až trikrát posudzoval videorozhodca, desať minút sa nehralo, ale protesty trénera Lubinu a jeho zverencov neboli úspešné. Do prestávky mohol potom znížiť Lorraine, strieľal presne k žrdi, no na poslednú chvíľu tam putovala i skvelá lapačka Lassilu. Tesne pred prestávkou ešte Škoda opäť takmer prekvapil svojho brankára, tentoraz hokejkou.

V úvode strednej časti hry sa ocitol v šanci hosťujúci Lantoši, ani on sa však nepresadil a vzápätí putoval za vysokú hokejku na trestnú lavicu. Bystričania ponúknutú presilovku využili, na 3:0 zvyšoval do odkrytej časti Foltánovej svätyne Brittain. Uplynulo iba dvadsaťdva sekúnd a skóre sa znovu menilo. Kabáč prenikol po pravej strane, od mantinelu si nakorčuľoval k bližšej žrdi a poslal puk povedľa nej a gólmana. Foltána teda vystriedal Romančík, no aj on kapituloval. V 29. minúte Kabáč predviedol rýchly vpád do tretiny a na dvakrát sa dokázal presadiť – 5:0. Novozámčania o necelú minútu predsa len znížili. Na Lassilu sa rútil Novotný a rutinérsky zakončil. Hostia mali potom viac než trojminútovú početnú výhodu o jedného hráča, ale mohli v nej inkasovať, ak by sa ujala strela Kabáča. Následne nevyužili ani takmer minútovú presilovku o dvoch hráčov, takže na prestávku sa išlo za jasného stavu 5:1.

Tretia tretina už nebola dramatická. Na jej začiatku nevyužil dobrú možnosť pred domácou bránkou Varga. Naopak Bystričania skórovali. Delisle vystrelil spoza kruhu a keďže Novák natlačil Gabora v bránkovisku do Romančíka, puk sa dostal medzi žrde a rozhodcovia nemali dôvod gól neuznať. O pár sekúnd spálil dobrú možnosť na opačnej strane Lorraine a prišiel znovu trest. Surový našiel na vzdialenejšej žrdi číhajúceho Michala Kabáča, ktorý zavŕšil hetrik. Výsledok potom ešte mohli zveľadiť Asselin, Brittain, Bartánus i Kabáč, no podarilo sa to iba efektnou koncovkou reprezentantovi Bubelovi. Nové Zámky mohli korigovať po sóle Novotného, ale Lassila bol proti. Svoj tím podržal i v závere pri koncovke Lantošiho.

HK Poprad - HKM Zvolen 2:3 pp a sn (2:0, 0:1, 0:1 - 0:0, 0:1)

Góly:
7. Mlynarovič (Štrauch, Svitana), 16. Mlynarovič (Petran) - 33. Hraško (Šišovský, Chovan), 43. Coffman (Ross, Špirko), rozhodujúci sam. nájazd: Coffman. Rozhodovali: Novák, D. Konc - Smrek, Gavalier, vylúčení: 3:5 na 2 min., presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, 2539 divákov.

Poprad: Corbeil – Brejčák, McDowell, König, Petran, Fabian, Dinda, Krempaský, Jáchym – Štrauch, Mlynarovič, Svitana – Lichanec, Heizer, Buc – Abdul, Vartovník, Bondra – Hvila, Ježek, Vašaš

Zvolen: Nieminen – Kováčik, Hraško, Drgoň, Ross, Bokroš, Ťavoda, Marcinek, Andersons – Šišovský, Kytnár, Chovan – Coffman, Steén, Obdržálek – Matis, Špirko, Síkela – Ďaloga, L. Jurík, V. Fekiač

Marcel Ozimák, tréner Popradu: "Zápas sme začali dobre. Polovicu zápasu sme mohli viesť aj výraznejším rozdielom. Nevyužili sme ponúknutú presilovku o dvoch hráčov. Záver bol dramatický, najmä posledných šesť-sedem minút. Mali sme tam viacero streleckých príležitostí, z ktorých sme mohli rozhodnúť. Obe mužstvá potom dobre takticky zahrali predĺženie. Coffman ukázal, že je to hráč, ktorý by v takejto lige mal hrať v každom mužstve. Dnes nám dal dva góly a prehrali sme. Za tento rok chcem chlapcom poďakovať za odvedenú prácu a profesionálny prístup."

Peter Mikula, tréner Zvolena: "Ja si myslím, že z našej strany mala hra dve tváre. Prvú tretinu sme nehrali to, čo sme si predstavovali. V druhej na začiatku tam boli zbytočné vylúčenia. Potom sme začali hrať to, čo sme si predstavovali a pretočili sme hru na našu stranu. Najprv sme znížili a potom v tretej tretine zaslúžene vyrovnali. Z môjho pohľadu sme ale nezvládli záver, lebo sme chceli vyhrať v riadnej hracej dobe, čo sa nám nepodarilo. Mali sme tam veľa zbytočných prihrávok a koncovka bola neefektívna. Tlak z našej strany bol slabý a zápas tak šiel do predĺženia. Nakoniec sme zvládli lepšie samostatné nájazdy."


Vstup do zápasu mali síce lepší hostia spod Pustého hradu, ale do vedenia sa ako prví dostali domáci. Po peknej kombinácii prenechal Svitana puk výhodnejšie postavenému Mlynarovičovi, ktorý si s gólovou koncovkou poradil na výbornú - 1:0. Hostia si pred Corbeilom vypracovali niekoľko nebezpečných situácií, ale boli to opäť "kamzíci", ktorí trestali. V 16. minúte sa so šťastím po Petránovom nahodeni dostal puk k osamotenému Mlynarovičovi a ten ho upratal po druhýkrát za chrbát bezmocného Nieminena - 2:0. Tretí gól mohol vzápätí pridať Heizer, ale bol faulovaný. Počas presilovky Poprad dobre napádal Matis, ktorý vypracoval šancu pre Špirka. Jeho strelu ale zastavila žrď. Následne hostia zle striedali a rozhodcovia ich poslali na 82 sekúnd do trojice.

Časť z dlhej presilovej hry o dvoch hráčov si Popradčania preniesli aj do druhej tretiny. Vážnejšiu šancu si však nevypracovali. Ani ďalšie presilovky nezahrali domáci podľa predstáv a Zvolen tak postupne prebral opraty zápasu. Z optického tlaku ale hostia dlho nevedeli nič vyťažiť. Zvolenčania sa zníženia dočkali až na začiatku 33. minúty. Na konci peknej akcie vypracovanej Šišovským s Chovanom poslal puk do odkrytej popradskej brány obranca Hraško - 2:1.

V tretej tretine sa "kamzíci" sami dostávali pod tlak vplyvom nepresnej rozohrávky. Vyrovnanie prišlo v 43. minúte z hokejky Coffmana. Súper zo Zvolena ale ďalej ťažil z niekoľkých hrubíc domácich vo vlastnom obrannom pásme. Ojedinelé útočné pokusy Popradu sa končili vedľa brány. V dobrých streleckých pozíciách nemierili presne Štrauch a po ňom ani Vartovník. Tri minúty pred koncom mohol rozhodnúť Buc, jeho zakončenie vykopol betónom na bránkovej čiare pozorný Nieminen. Poriadny zámok nasadili Zvolenčania "kamzíkom" v samom závere riadnej hracej doby. Ich zdrvujúci tlak sa ale gólom neskončil a stretnutie tam smerovalo do predĺženia. V ňom sa ani jedno z mužstiev nepresadilo, preto nasledovali samostatné nájazdy.

Hneď v prvej sérii sa presadil za domácich Štrauch. Po jeho góle sa najprv na ľade veľa diskutovalo a potom sa sporná siutácia konzultovala s videorozhodcom. Gól napokon nebol uznaný pre dotyk puku brankárom Nieminenom. Za ohlušujúceho piskotu sa k puku postavil zvolenský legionár Coffman, ktorý sa nemýlil. Extra bod za výhru po predĺžení a samostatných nájazdoch tak brali hostia do Zvolena.