Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Tipsport Liga

TEL: Obranca Novajovský posilnil pred novou sezónou Nové Zámky

Na snímke radosť hráčov Nových Zámkov po úvodnom góle v zápase 11. kola hokejovej Tipos extraligy HC MIKRON Nové Zámky - Slovan Bratislava 21. októbra 2022 v Nových Zámkoch. Foto: TASR - Henrich Mišovič

V minulosti pôsobil Novajovský aj v bratislavskom Slovane, Banskej Bystrici, Zvolene, Trenčíne i Poprade, hral aj v Poľsku za Cracoviu Krakov a GKS Tychy.

Nové Zámky 14. júla (TASR) - Obranca Peter Novajovský je novou posilou hokejistov HC Nové Zámky. Extraligista o tom informoval na svojej oficiálnej stránke. Obe strany podpísali zmluvu do konca nasledujúcej sezóny. Tridsaťtriročný zadák naposledy pôsobil v Liptovskom Mikuláši.

"Môj príchod sa zrodil veľmi rýchlo, v podstate hneď potom, ako som dal výpoveď v Liptovskom Mikuláši. Keď ma agent kontaktoval s možnosťou pripojiť sa k Býkom, neriešil som už žiadne iné ponuky. Som rád, že budem mať možnosť hrať za Nové Zámky,“ uviedol Novajovský, ktorý v uplynulom extraligovom ročníku odohral v drese Liptovského Mikuláša 43 stretnutí s bilanciou štyri góly a desať asistencií.

V minulosti pôsobil Novajovský aj v bratislavskom Slovane, Banskej Bystrici, Zvolene, Trenčíne i Poprade, hral aj v Poľsku za Cracoviu Krakov a GKS Tychy. Slovensko reprezentoval na majstrovstvách sveta do 18 rokov. "Podarilo sa nám doplniť obranu o skúseného beka. Peter je zodpovedný a spoľahlivý hráč, vie organizovať obranu, ale aj pomôcť v útoku. Má predpoklady stať sa lídrom nášho tímu," povedal tréner Erik Čaládi.