Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Tipsport Liga

Švédski útočníci Ahl a Immo posilnili Duklu Trenčín

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Dvadsaťšesťročný krídelník Ahl reprezentoval Švédsko na MS hráčov do 18 i 20 rokov a na klubovej úrovni pôsobil v tíme Bratislava Capitals v ročníku 2020/21 v nadnárodnej Ice Hockey League.

Trenčín 15. júna (TASR) - Hokejistov Dukly Trenčín posilnili pred novou extraligovou sezónou švédski útočníci Filip Ahl a Tor Immo. Klub o tom informoval na svojej oficiálnej stránke. Obaja v minulosti hrali na Slovensku za tím Bratislava Capitals, k Dukle sa pripoja koncom júla.

Dvadsaťšesťročný krídelník Ahl reprezentoval Švédsko na MS hráčov do 18 i 20 rokov a na klubovej úrovni pôsobil v tíme Bratislava Capitals v ročníku 2020/21 v nadnárodnej Ice Hockey League. V tejto súťaži hral aj v uplynulej sezóne za HC Pustertal, kde si v 46 zápasov pripísal 35 bodov (17+18). Pôsobil aj v českom Znojme a vo viacerých švédskych druholigových kluboch. V zámorskej juniorskej WHL hral za Reginu Pats.

O dva roky starší Immo si rovnako vyskúšal pôsobenie v Bratislava Capitals (sezóna 2021/22) i v Znojme, niekoľko štartov si pripísal aj za HC Energie Karlovy Vary. Teraz má za sebou úspešnú sezónu v nemeckom druholigovom tíme EHC Freiburg, v 50 stretnutiach v jeho drese vrátane play off nazbieral spolu 66 bodov za 30 gólov a 36 asistencii.