Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Tipsport Liga

Staňu vyhlásili za najlepšieho hráča Košíc, vychytal nulu

Na snímke hráči Košíc sa zdravia s fanúšikmi po víťazstve 2:0 v 45. kole hokejovej Tipsport extraligy medzi HC Košice - HKM Zvolen v Košiciach 31. januára 2014. Foto: TASR/Milan Kapusta

Na druhej strane striedačky stál tréner Július Šupler, ktorý bol trénerom CSKA Moskva a spoločne so Staňom prišli do ruského klubu.

Košice 31. januára (TASR) - Brankár Rastislav Staňa nastúpil na svoj prvý zápas v drese hokejistov HC Košice a pred vypredanou Steel arénou vychytal nulu. V repríze minuloročného extraligového finále zneškodnil všetkých 21 striel Zvolena a vyhlásili ho za najlepšie hráča "oceliarov".

"Nula potešila. Sústredil som sa, aby som zachytal čo najlepšie a som rád, že sme zvíťazili. Takúto atmosféru som tu zažil stále, keďže som tu hral s reprezentáciou, bol by som rád, ak by vždy prišlo toľko divákov. Ak nie toľko divákov, tak aby sa snažili povzbudzovať ako dnes. Atmosféru si pochvaľovali aj chalani, bolo to ako počas zápasu play off," uviedol po zápase Staňa.

Na druhej strane striedačky stál tréner Július Šupler, ktorý bol trénerom CSKA Moskva a spoločne so Staňom prišli do ruského klubu. "Stále sa snažím nájsť niečo vďaka čomu sa vyhecujem. Bol tam môj bývalý tréner a nejakí chalani, ktorých poznám, napríklad Andrej Podkonický," konštatoval Staňa. Na jeho slová reagoval aj zvolenský tréner. "Som rád, že som bol pre neho motiváciou. Verím, že teraz bude ukazovať svoje kvality."

Staňa sa s vedením HC Košice dohodol na spolupráci do konca sezóny pred troma dňami, no s tímom sa pripravoval už od minulého týždňa. Jeho zakotveniu v tíme slovenského vicemajstra predchádzalo nečakané rozviazanie zmluvy s ruským CSKA Moskva.