Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Tipsport Liga

Šotek sa takmer po dvoch sezónach v Bratislave vracia do Popradu

Na snímke vpravo Alex Šotek (Slovan) a vľavo Roman Faith (Nové Zámky) počas 22. kola Tipos extraligy HC Slovan Bratislava - HC MIKRON Nové Zámky 2. decembra 2022 v Bratislave. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Dosiaľ v extralige nastúpil na 88 zápasov a získal päť bodov. V druhej najvyššej slovenskej súťaži odohral 44 stretnutí, v ktorých nazbieral 19 bodov.

Poprad 16. júna (TASR) - Slovenský hokejista Alex Šotek podpísal zmluvu s HK Poprad. Devätnásťročný útočník pôsobil skoro celé uplynulé dve sezóny v Slovane Bratislava, kam putoval výmenou za Petra Kundrika.

"Hneď po ukončení môjho pôsobenia v Slovane sa mi ozval pán Jurinyi, s ktorým sme sa dohodli na podmienkach spolupráce. Veľmi ma teší, že si po dvoch rokoch opäť zahrám pred domácim publikom," uviedol Šotek pre klubový portál.

Popradský odchovanec debutoval v A-tíme "kamzíkov" v sezóne 2020/2021. Dosiaľ v extralige nastúpil na 88 zápasov a získal päť bodov. V druhej najvyššej slovenskej súťaži odohral 44 stretnutí, v ktorých nazbieral 19 bodov. Predstavil sa aj na MS do 18 rokov 1. divízie v roku 2022. O rok neskôr si zahral na svetovom šampionáte do 20 rokov.

"Som rád, že sa k nám vrátil ďalší odchovanec. Alex má talent a potenciál. Veríme, že ho u nás bude naďalej rozvíjať. Bude to len na ňom, či sa svojou tvrdou prácou presadí do A-tímu. Šancu u nás určite dostane," vyhlásil riaditeľ klubu Ľudovít Jurinyi. Informáciu priniesol HK Poprad na svojom webe.