Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Tipsport Liga

Do Skalice prichádza český útočník zo skúsenoťami z NHL

Pavel Brendl Foto: HK 36 Skalica

Tridsaťtriročného Brendla draftoval v roku 1999 klub New York Rangers v 1. kole z celkového štvrtého miesta.

Skalica 3. decembra (TASR) - Po vystužení obrany Jindřichom Barákom získal hokejový extraligista HK 36 Skalica ďalšiu posilu, tentoraz do útoku. Vedenie klubu v stredu angažovalo ostrieľaného českého krídelníka so skúsenosťami z NHL Pavla Brendla. Informovala o tom oficiálna internetová stránka skalického klubu.

Tridsaťtriročného Brendla draftoval v roku 1999 klub New York Rangers v 1. kole z celkového štvrtého miesta, za Philadelphiu, Carolinu a Phoenix odohral dokopy 80 zápasov NHL s bilanciou 11 gólov a rovnaký počet asistencií. Okrem toho si vyskúšal aj KHL, kde hral za Torpedo Nižnij Novgorod a Neftechimik Nižnekamsk. Počas svojej bohatej kariéry pôsobil obávaný strelec aj vo Fínsku, Švajčiarsku či českej extralige. S českou reprezentáciou do 20 rokov získal v roku 2001 titul majstra sveta a bol vyhlásený najlepším hráčom turnaja. Naposledy obliekal dres nemeckého druholigového klubu Lausitzer Füchse, v tejto sezóne ešte neabsolvoval ani jeden zápas.

"Mal som i iné možnosti, ale nebolo to nič, čo by ma nejako uchvátilo. Takže, napokon som sa rozhodol, že to skúsim v Skalici. Už sa mi nechcelo ďalej vyčkávať. Navyše, nemám to odtiaľto ďaleko domov," uviedol Brendl pre web skalického klubu po prvom tréningu v zeleno-bielom drese. Podľa vlastných slov ide do neznámeho prostredia. "Chcem hrať, chcem pomôcť mužstvu, ale nič viac momentálne neočakávam. Som tu deň. Uvidím po pár zápasoch," dodal.

Brendl získal v sezóne 2006/2007 trofej Haakana Looba pre najlepšieho strelca švédskej Elitserien, v 54 zápasoch za Moru nastrieľal vtedy 34 gólov. V ročníku 2009/2010 počas pôsobenia v Nižnom Novgorode sa stal s 27 presnými zásahmi zasa druhým najlepším kanonierom KHL a zahral si aj v Zápase hviezd. Na konte má aj desať štartov v reprezentačnom A-tíme (2+2).