Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Tipsport Liga

Play off extraligy: HKM Zvolen - HK Poprad 4:3 pp v 5. štvrťfinále

Na snímke sprava Ján Ťavoda (Zvolen) a Arne Kroták (Poprad) Foto: TASR/Branislav Račko

Hokejisti HKM Zvolen triumfovali v piatom štvrťfinále play off extraligy nad HK Poprad 4:3 po predĺžení a v sérii sa ujali vedenia 3:2. Rozhodujúci gól strelil v 66. minúte Michal Chovan.

Zvolen 9. marca (TASR) - Hokejisti HKM Zvolen triumfovali v piatom štvrťfinále play off extraligy nad HK Poprad 4:3 po predĺžení a v sérii sa ujali vedenia 3:2. Rozhodujúci gól strelil v 66. minúte Michal Chovan. Šiesty duel je na programe v stredu na popradskom ľade.

5. štvrťfinále play off

HKM Zvolen - HK Poprad 4:3 pp (1:1, 1:1, 1:1 - 1:0)

Góly: 20. Škvaridlo (Podkonický, Bagin), 32. Puliš (Brabenec), 58. Puliš, 66. Chovan - 6. Paločko (Takáč), 22. Rapáč (Suchý, Bartečko), 55. Hvila. Rozhodovali: Konc, Stano - Holienka, Šefčík, vylúčení: 4:3, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, 2482 divákov

/na zápasy 3:2/

HKM Zvolen: Baroš - Bagin, Juraško, Hraško, Pokovič, Pichnarčík, Ťavoda, Popela, F.Fekiač - Sloboda, Brabenec, Puliš - Obdržálek, L. Jurík, Mich.Chovan - Podkonický, Síkela, Škvaridlo - Martin Ďaloga, Kentoš, Jaroš

HK Poprad: Kostúr - Suchý, Kurali, Fabian, Makovský, Kasík, D. Brejčák, Malina, Dinda - Gríger, Paukovček, Bartečko - Paločko, Takáč, Kroták - Hvila, Boltun, R. Rapáč - Sýkora, Stals, Matis



Hneď v úvode ohrozil domáceho Baroša prízemnou strelou Kroták. Ako v každom zápase tejto série, tak aj v tomto zápase od úvodu boli o čosi aktívnejší Popradčania. Po atypickom dopade puku z výšky sa v šiestej minúte hosťom naskytlo prečíslenie dvoch na jedného a Paločko strelil úvodný gól stretnutia – 0:1. Domáci začali vlažne a Kostúr mal prvý zákrok až v deviatej minúte a aj to po strele spoza modrej čiary. O dve minúty neskôr si položil domácu obranu Stals, ale Baroša neprekonal.

V polovici tretiny domáci mali prvú príležitosť, ale Juríkov teč smeroval tesne vedľa ľavej tyčky. V tom čase Poprad viedol na strely už 9:1. V 14. minúte vyrobila domáca obrana hrúbku, ale Kroták sám vo výbornej pozícii trafil iba Baroša.

Štyri minúty pred koncom tretiny hrali domáci prvú presilovku, ale o minútu putoval na trestnú lavicu aj domáci Jurík a sily sa tak vyrovnali. Tridsať sekúnd pred koncom domáci vyťažili z minima maximum, keď Škvaridlo vyrovnal. Kvôli vhodeným papierikom na ľad, sa prvá tretina dohrávala až po úprave ľadu.

Druhú tretinu začali hostia presilovkou a po 16 sekundách išli druhý krát do vedenia. Suchý nahodil puk na bránu a Rapáč ju jemne tečoval do siete – 1:2. V 25. minúte mal ďalšiu príležitosť hostí Makovský, ale Baroš bol tentokrát už na správnom mieste. Poprad bol aj naďalej aktívnejší.

V 30. minúte v dobrej pozícii medzi kruhmi Paukovček prestrelil. Domáci vyslali prvú strelu v druhej tretine na bránu až v 31. minúte, Puliš však trafil Kostúra iba do ramena. O pár sekúnd však najlepší strelec extraligy Puliš ukázal svoju silu v predbránkovom priestore. Po skrumáži sa domácemu kanonierovi podarilo iba z druhej strely na bránu vyrovnať na 2:2.

O pár minút neskôr korčuľoval sám na bránu Sýkora, i keď to zaváňalo trestným strieľaním, nakoniec hostia hrali iba presilovku. V nej spálili šancu pred Barošom Bartečko s Grígerom. Hneď ako sa však Hraško vrátil z trestnej lavice, unikol po ľavom krídle Škvaridlo a opečiatkoval ľavú Kostúrovu tyčku. Domácich táto akcia nakopla a ožili. Druhú tretinu uzavrela akcia Brabenca s Pulišom, ale strela z jeho hokejky smerovala až po záverečnom hvizde.

Tretia časť sa začala z oboch strán opatrne. V 46. minúte po dlhšej porade rozhodcov smeroval na trestnú lavicu Juraško a hostia hrali štvrtú presilovku, avšak vôbec im nevyšla. V 50. minúte sa dvojica Paločko a Kroták pohrala s domácou obranou, ale Kroták vo finálnej fáze mieril tesne mimo. O minútu neskôr Brabenec našiel pred bránkou Puliša, no stav 2:2 sa nemenil.

Päť minút pred koncom Juraško neudržal puk pri mantineli, Hvila mu ho vzal, natlačil sa pred Baroša a Poprad šiel tretíkrát do vedenia – 2:3. Štyri minúty pred koncom Brejčák vyhodil puk do hľadiska a domácim tak ponúkol iba druhú presilovku. Zvolen mal vtedy nôž na krku. Presilovku však zahrali výborne a dve minúty pred koncom sa im predsa len podarilo vyrovnať. Brabenec nahodil puk pred bránku na Slobodu a po jeho pokuse sa dostal k puku pred Kostúrom Puliš a svojím druhým gólom vyrovnal – 3:3. Následne bol strelec gólu atakovaný a Zvolen mal tak ďalšiu presilovku. Tú však už nevyužil. V posledných sekundách to pred Kostúrom doslova horelo, ale stav 3:3 sa nezmenil, a tak nasledovalo predĺženie.

V predĺžení hneď po 14 sekundách mohol rozhodnúť Kurali, ale Baroš predviedol ukážkový semafor. Aktivitu mali naďalej na hokejkách Popradčania. Mužstvá sa však strážili a na Baroša smerovali iba ľahké strely. V 65. minúte pred Kostúrom opäť horelo a v krátkom slede musel trikrát zasahovať. V 66. minúte sa k veľkému sólu rozbehol Michal Chovan, ktorý vošiel do tretiny, obkorčuľoval bránku a nahodeným pukom aj s kusom šťastia rozhodol zápas.

Josef Turek, tréner HKM Zvolen: "Pre nás to bolo ťažký zápas. Bolo to také upracovaný výkon. Som však rád, že všetci hráči dreli. Samozrejme sme po celý zápas doťahovali, stále nás to veľa fyzických aj psychických síl. Išli sme hladní za remízou. V predĺžení predviedol veľmi peknú akciu Mišo Chovan a rozhodol zápas. Bol to ťažký zápas, na pohľad asi nie veľmi pekný, ale je dôležité, že sme ho doviedli do víťazného konca."

Milan Jančuška, tréner Popradu: "Veľmi dobre sme začali dnešný zápas. Mali sme väčšiu početnosť streľby. Škoda prvej tretiny, boli tam tri - štyri čisté šance, tie keby sme boli premenili, tak je po zápase. Nedôslednosťou obrany v našej tretine sme zbytočne inkasovali. V závere nešťastne vyhodený puk nás stál víťazstvo. Zvolen v presilovke vyrovnal na 3:3. Mali sme na to, aby sme dnes vyhrali. Chlapci bojovali, podali dobrý výkon, ale športové šťastie sa od nás odvrátilo a víťazstvo nám pretieklo pomedzi prsty. Prehrali sme bitku, ale nie vojnu. Hráme doma a urobíme všetko preto, aby sme sa vrátili do Zvolena. Dovidenia v piatok."