Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Tipsport Liga

Ozols a Dlouhý v Martine skončili, Paukovček: Pracujeme na posilách

Na snímke tréner Pavel Paukovček Foto: TASR/Oliver Ondráš

V obrane Martina sa v novej sezóne neobjaví skúsený Čech Jan Dlouhý, ktorý v najvyššej slovenskej súťaži odohral celkovo 611 zápasov

Martin 22. augusta (TASR) - Vedenie účastníka Tipsport ligy sa v priebehu prípravy na novú sezónu rozlúčilo s dvojicou obrancov. Trénerov Pavla Paukovčeka s Jurajom Halajom výkonnostne nepresvedčil Lotyš Kalvis Ozols a skúsený český zadák Jan Dlouhý dal prednosť zahraničnému angažmánu. Tréneri nemôžu počítať ani s Angelom Krstevom, ktorému sa obnovilo zranenie.

V obrane Martina sa v novej sezóne neobjaví skúsený Čech Jan Dlouhý, ktorý v najvyššej slovenskej súťaži odohral celkovo 611 zápasov. "Jan Dlouhý prišiel za nami a porozprávali sme sa o možnostiach, ktoré má. Vyzerá to tak, že prikývne na angažmán vo Francúzsku, pretože by to malo byť na dlhší čas. Môžem potvrdiť, že sme sa rozišli po serióznej dohode," uviedol pre TASR tréner Pavol Paukovček. Kormidelník MHC zároveň potvrdil, že 22-ročný obranca Ozols nepresvedčil výkonmi. Vedenie martinského klubu pracuje na angažovaní ďalších posíl najmä do obrany. "Vedeniu klubu sme predostreli snahu o získanie posíl do obrany. V týchto dňoch robíme kroky k tomu, aby prišli noví hráči. Od niektorých máme prísľub a mali by prísť počas aktuálneho týždňa. Ide o zahraničných hráčov," prezradil Pavol Paukovček.

V drese martinského MHC odohral niekoľko prípravných zápasov skúsený český obranca Angel Krstev. Angažovanie bývalého reprezentanta sa však skomplikovalo. "Keď sa už dostával do solídnej formy, obnovilo sa mu zranenie ramena a bude musieť podstúpiť operáciu. Nie je vylúčené, že vynechá podstatnú časť sezóny. Neznamená to však definitívny odchod, pretože ak by rekonvalescencia prebiehala rýchlo, mohol by sa k nám pridať," poznamenal Paukovček pre TASR. Tréneri MHC majú momentálne k dispozícii päť formácií, z ktorých by sa mal káder pre Tipsport ligu uzavrieť v priebehu nasledujúceho týždňa. "Je dobré, že v Martine je aj druhá najvyššia súťaž. Hráči, ktorí sa nezmestia do A-mužstva, budú mať možnosť sa vyhrať v nižšej súťaži a sami potom uvidia, či je to už výkonnostne na najvyššiu súťaž," dodal Pavol Paukovček.