Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Tipsport Liga

Martinu skončila sezóna, Török: Dosiahli sme maximum

Richard Lelkeš z Nitry (vľavo) a brankár Martina Michal Dzubina v piatom zápase štvrťfinále play off hokejovej Tipsport extraligy medzi HK Nitra - MHC Martin 8. marca 2015 v Nitre. Foto: TASR/Henrich Mišovič

Trénera Jaroslava Töröka najviac mrzelo, že jeho zverenci neboli Nitre takým dôstojným súperom, akým chceli byť.


Nitra 8. marca (TASR) - Smrtiaca útočná sila hokejistov Nitry bola veľkým kameňom úrazu Martinčanov vo štvrťfinálovej sérii extraligovej play off. V piatom súboji o všetko utŕžili hráči z Turca debakel 0:5 a po sérii 1:4 na zápasy sa so sezónou lúčili psychicky unavení so zvesenými hlavami. Trénera Jaroslava Töröka najviac mrzelo, že jeho zverenci neboli Nitre takým dôstojným súperom, akým chceli byť.

Pred výbornou kulisou nedali Nitrania v nedeľu Martinu ani len nádej pomyslieť na lepší výsledok a od začiatku začali plniť papierové predpoklady. Dvomi rýchlymi gólmi súpera nalomili a za búrlivej podpory vypredanej arény víťazstvo tromi ďalšími prikrášlili. Na záver si vychutnali postupové oslavy.

"Podarilo sa nám rozhodnúť duel rýchlymi gólmi. Psychika súpera bola veľmi nalomená a náš prístup rozhodol o tom, že sme zvládli aj celú sériu. Mal som obavy len z toho, aby naši hráči nepodcenili mená v kádri súpera. Mohli sme mať veľké problémy, ale prvé dva duely nám nadmieru vyšli, a to bol základ pre triumf v celej sérii," obzrel sa za uplynulými zápasmi tréner vicemajtra Antonín Stavjaňa.

Na druhej strane zavládlo sklamanie, no nielen z faktu, že pre Martin sa sezóna skončila. Tréner Jaroslav Török zhrnul všetky ďalšie okolnosti, ktoré ovplyvnili priebeh celej série. "Mrzí nás, že sme Nitru v sérii potrápili len v jednom zápase. Osobne si myslím, že sme jej neboli až takým dôstojným súperom. Mali sme veľké zdravotné problémy, chýbala nám kompaktnosť pätiek. Bola to skúsenosť pre niektorých našich útočníkov, pretože play off ešte nezažili. Chcel by som sa poďakovať hráčom aj celému realizačnému tímu za predvedenú sezónu. Siedme miesto je maximum, čo sme mohli s týmto tímom získať," dodal Török.

Ďalším dôležitým ukazovateľom bola produktivita kľúčových hráčov. Kým Nitru potiahli všetci lídri, od ktorých sa to čakalo na čele so skúseným Jozefom Stümpelom, na strane Martina nastala výrazná odmlka. "Nehádzal by som to len na nich, hoci je pravda, že to nepotiahli. Musíme priznať, že mali veľké zdravotné problémy. Chalani aj chceli, ale telo si povedalo, že to čo dosiahli, je maximum. Keď chceme takéhoto súpera potrápiť, obaja naši brankári musia podať nadštandardný výkon. Obrana bola tiež rozbitá," skonštatoval Török.

Práve on spoločne s Michalom Beranom a Andrejom Novotným prebrali martinský tím v polovici októbra. Mužstvo bolo vtedy zdecimované dvanásťzápasovou sériou prehier, no dokázalo sa zodvihnúť a v predstihu si vybojovať účasť v play off. "Keď sme to prebrali, boli sme úplne na dne. "Nebolo to jednoduché, nikto si nemyslel, že na konci sezóny budeme bojovať v play off proti Nitre. Celú sezónu nás kvárili zdravotné sezóny, ale dosiahli sme maximum," dodal Jaroslav Török.