Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Tipsport Liga

Košičania začali letnú prípravu, Bakoš cestuje na žreb Ligy majstrov

Hokejisti extraligového klubu HC Košice začali 19. mája 2014 v Košiciach v Steel Aréne letnú prípravu na novú sezónu. Na snímke vľavo tréner Anton Tomko. Foto: TASR/František Iván

Letná príprava Košičanov potrvá do 30. júna, na ľad vykorčuľujú 23. júla.

Košice 19. mája (TASR) - Hokejisti úradujúceho majstra HC Košice začali v pondelok s letnou prípravou na suchu. Trénerskej dvojici Anton Tomko - Pavol Zůbek sa hlásili takmer všetci hráči zo súčasného kádra, vrátane nových posíl Mareka Zagrapana a Adama Drgoňa. Letná príprava Košičanov potrvá do 30. júna, na ľad vykorčuľujú 23. júla.

Viacero extraligových tímov už začalo s letnou prípravou, úradujúci majster ju odštartoval až v tretí májový pondelok. "Príprava je kratšia, začíname ju nskôr ako iné tímy. Máme to však vypracované tak, aby sme boli na sezónu dobre pripravení. Na ľad vykorčuľujeme 23. júla," uviedol generálny manažér HC Košice Juraj Bakoš. Na prvom tréningu chýbal útočník Marek Svatoš, ktorý je momentálne v Amerike a jeho budúcnosť v košickom klube je otázna. Ďalší z útočníkov Tomáš Marcinko je na MS v Minsku a obranca Radek Deyl sa s klubom zatiaľ na novej zmluve nedohodol, keďže zvažuje aj iné možnosti.

V tíme nepokračuje obranca Marek Kolba a ani brankár Rastislav Staňa. "V nasledujúcej sezóne počítame na post brankárskej jednotky s Hylákom. Po odchode Rasťa Staňu je však potrebné doplniť mužstvo na brankárskom poste. Myslíme si totiž, že s dvomi brankármi by sme náročnú sezónu nezvládli. Predpokladám, že mužstvo ešte doplníme o dvoch obrancov a jedného alebo dvoch útočníkov," povedal Juraj Bakoš.



Hokejisti extraligového klubu HC Košice začali 19. mája 2014 v Košiciach v Steel Aréne letnú prípravu na novú sezónu. Na snímke uprostred tréner Anton Tomko.
Foto: TASR/František Iván
Generálny manažér pred prvých tréningom "na suchu" privítal aj dve nové tváre v tíme. Do Košíc prichádza 27-ročný útočník Marek Zagrapan a 29-ročný obranca Adam Drgoň. Zagrapan odohral predošlú sezónu v Třinci, v jej závere bol na hosťovaní v Kladne.

"Som šťastný, že som tu. HC Košice je vynikajúca organizácia a som rád, že mi dali ponuku. Budem sa snažiť, aby som bol čo najplatnejší," povedal Zagrapan. Obranca Adam Drgoň prichádza z extraligových Piešťan, v ktorých strávil uplynulé dve sezóny.

"Mal som aj iné ponuky, ale keď mi zavolal pán Bakoš, rýchlo sme sa dohodli. Odmietnuť Košice sa nedalo, je to najlepšie slovenské mužstvo. Zavážilo aj to, že chcú hrať o titul a účinkovať budú aj v Lige majstrov. Tam to bude niečo nové a sám neviem, čo mám od toho očakávať. Z košického mužstva poznám niektorých chalanov, najmä Dušana Pašeka a Riša Jenčíka, s ktorými som kedysi hrával." Košičania budú v sezóne 2014/2015 pôsobiť nielen v slovenskej extralige, ale ako jediný slovenský klub aj v hokejovej Lige majstrov.

Mená svojich súperov sa dozvedia už v stredu 21. mája. Žreb základných skupín sa bude konať v dejisku svetového šampionátu v Minsku. Osobne sa ho zúčastní aj generálny manažér "oceliarov" Juraj Bakoš. "Prajem si, aby sme hrali s čo najsilnejšími a najatraktívnejšími mužstvami. V súbojoch s nimi sa ukáže, ako sme na tom v európskom meradle," povedal Bakoš pre TASR. Košičania budú počas žrebovania vo 4. koši a ich súpermi môžu byť tímy z prvých troch košov.