Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Tipsport Liga

Karlovy Vary získali Slováka Deyla i Lotyša Štalsa z Popradu

Hráč Slovenska Radek Deyl v zápase Slovensko - Nórsko na medzinárodnom turnaji Slovakia Cup na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu v Bratislave 3. mája 2014. Foto: TASR/Michal Svítok

Dvadsaťštyriročný Deyl už má skúsenosti aj so slovenskou reprezentáciou, v slovenskej extralige obliekal iba dres Košíc.

Karlovy Vary 9. júna (TASR) - Slovenský hokejista Radek Deyl bude v budúcej sezóne obliekať dres HC Energie Karlovy Vary. Obranca prichádzajúci z HC Košice podpísal ročný kontrakt s opciou na ďalšiu sezónu. Českého extraligistu posilní aj lotyšský útočník Juris Štals, ktorý naposledy pôsobil v HK ŠKP Poprad. Obaja sa k tímu pripoja 21. júla.

Dvadsaťštyriročný Deyl už má skúsenosti aj so slovenskou reprezentáciou, v slovenskej extralige obliekal iba dres Košíc. "Radek je obranca s výborným korčuľovaním a pohybom, so skvelou defenzívnou činnosťou," povedal na jeho adresu pre klubový web generálny manažér Energie Miroslav Vaněk. "Prichádza k nám v ideálnom veku, v slovenskej extralige nazbieral dostatok skúseností, ktoré chce ďalej rozvíjať a preto sa rozhodol posunúť sa zasa o kúsok ďalej. Našim želaním je, aby v blízkej budúcnosti nahradil Michala Gulašiho, čo pre neho nebude jednoduché. Potenciál stať sa hráčom základnej zostavy ale určite má."

Štals je účastníkom tohtoročných ZOH i svetového šampionátu, kde účinkoval ešte ako hráč Popradu. "Ide o veľmi skúseného útočníka, účastníka siedmich MS či olympijských hier v Soči. Hľadali sme hráča vyššej postavy s dôrazom v predbránkovom priestore a v útočnom pásme. My s ním počítame na pozíciu pravého krídla," dodal Vaněk.