Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Tipsport Liga

Dopingový hriešnik Jeremenko si hokej nezahrá dva roky

Doping Foto: TASR/AP

Obranca extraligového klubu HK Nitra mal 10. októbra po zápase s Piešťanmi (4:5 sn) pozitívny dopingový nález.

Nitra 24. novembra (TASR) - Ruský hokejista Jevgenij Jeremenko dostal od Disciplinárnej komisie Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) dištanc na dva roky. Informovala stránka hockeyslovakia.sk.

Obranca extraligového klubu HK Nitra mal 10. októbra po zápase s Piešťanmi (4:5 sn) pozitívny dopingový nález. Presne o mesiac mu príslušný orgán zastavil činnosť a DK SZĽH na pondelkovom zasadnutí vyniesla nad dopingovým hriešnikom definitívny rozsudok.

"Na základe oznámenia Antidopingovej agentúry (ADA) a dostupných podkladov došlo u hráča Jevgenija Jeremenka k porušeniu antidopingového pravidla zistenou prítomnosťou zakázanej látky zaradenej do kategórie S6 – stimulancia. DK SZĽH rozhodla o zastavení činnosti hráča v trvaní 2 rokov od 10. novembra 2014 do 10. novembra 2016 na všetky súťaže riadené SZĽH a súčasne je toto rozhodnutie postúpené aj Medzinárodnej federácii ľadového hokeja (IIHF)," povedal pre stránku www.hockeyslovakia.sk člen DK SZĽH Pavol Remžík.

Extraliga už mala troch dopingových hriešnikov na prelome rokov 2011 a 2012. Kontrolou vtedy neprešli Samir Saliji z Nitry, Marcel Šterbák z Popradu a Lukáš Bohunický zo Slovana Bratislava.