Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Tipsport Liga

Marián Hossa strelil najkurióznejší gól kariéry, a to hneď dvakrát

Hokejista Marián Hossa prichádza na úvodné vhadzovanie v zápase 1. kola hokejovej Tipsport extraligy HK Dukla Trenčín - HC Košice, 12. septembra 2014 v Trenčíne. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Slovenská hviezda NHL sa predviedla parádnym kúskom v domovskom Trenčíne.

Trenčín 12. septembra (TASR) - Mariánovi Hossovi sa v piatok podarilo streliť najkurióznejší gól v hokejovej kariére. Z najvyššieho bodu Zimného štadióna Pavla Demitru umiestnil zo 75-metrovej vzdialenosti do opustenej bránky až dva puky z troch pokusov, za každý nepresný mal pritom darovať mládeži Dukly Trenčín 1000 eur. Hoci dvakrát trafil, na podporu talentov venoval rovnakú čiastku aj za úspešné pokusy.

Marián Hossa
Foto: Dukla Trenčín


Elitný krídelník Chicaga sa pokúsil o nevídanú hokejovú kuriozitu na konci prvej prestávky počas zápasu prvého extraligového kola medzi Duklou a obhajcom majstrovského titulu Košicami. Pri prvom pokuse sa pomýlil len o niekoľko centimetrov, no ďalšie dva už boli presné a po splnení výzvy zožal aplauz plných tribún. Ešte pred zápasom sa skúsený útočník predstavil aj na ľadovej ploche, keď vhodil úvodné buly spomínaného duelu.

"Chcel som trafiť aspoň jeden, nakoniec tam spadli dva. Ďalší bol pritom veľmi tesný. Samozrejme, povedal som, že za každý puk, čo nedám, venujem tisíc eur na mládež. Hoci som dva dal, darujem plnú sumu 3000 eur. Som rád, že môžem aspoň takto pomôcť," povedal tesne po absolvovaní výzvy Hossa.

Dvojnásobný víťaz Stanleyho pohára nebojoval len s veľkou diaľkou či výškou. Menším problémom mohla byť aj ochranná sieť, cez ktorú musel najskôr puk prestreliť. "Hoci sa tým živím, je to netypické miesto pre zakončovateľa. Som rád, že aspoň tieto dva pokusy mi vyšli, ako som chcel. Potreboval som si to aspoň raz predtým vyskúšať a podarilo sa," dodal Hossa.

"Je to strelec. Dalo sa to čakať, bolo to fantastické," nešetril slovami chvály Branko Radivojevič. Ten sa vrátil do dresu Dukly po 16 rokoch a užíval si atmosféru v prostredí, v ktorom vyrastal: "Ľudia boli fantastickí, chceme sa im poďakovať. V Trenčíne je to špecifické. Užíval som si to, dúfam, že najbližšie už našich priaznivcov potešíme víťazstvom," dodal.

Výkon Mariána Hossu sledoval aj autor myšlienky Richard Lintner. Fakt, že elitný kanonier zámorskej profiligy mieril presne dvakrát, ho neprekvapil. "Je to macher. Tešil som sa na to. Videl som, aká je malá pravdepodobnosť, že Marián to môže trafiť a on to dal hneď dvakrát. Keď som ho videl trénovať, mal som malú dušičku. Potom som si ale povedal: 'Hej, toto je Marián Hossa.' Je to neuveriteľné," uviedol Lintner.

Práve on sa po svojom tohtoročnom opätovnom návrate do mužstva Dukly začal aktivizovať v mediálnej kampani "Tiež Dukla", ktorá mala na Slovensku pozitívny ohlas. V žltočervenom drese sa plánuje zdržať ešte niekoľko stretnutí a s klubom chce naďalej pracovať aj na jeho ďalšej mediálnej propagácii. "Vytvoril sa takýto projekt pre našich divákov. Verím, že sme ich priviedli na dobrú hokejovú chuť. V rámci marketingu to bola prvá akcia, no nie posledná. Myslím si, že trenčiansky divák a vôbec hokejový fanúšik z nášho chotára sa má na čo tešiť," dodal Lintner.