Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Tipsport Liga

Košičan Hruška sa chopil šance a dáva góly: Využívam priestor

Na snímke útočník HC Košice Radim Hruška (uprostred) sa teší so spoluhráčmi po strelení úvodného gólu v zápase 21. kola hokejovej Tipsport Ligy HC Košice - MHK 32 Liptovský Mikuláš v Košiciach 18. novembra 2016. Foto: TASR/Milan Kapusta

V presilovkovej formácii nahradil hráčov ako Nagy, Spilar či Miklík a trénerovi naznačil, že s ním môže počítať.

Košice 19. novembra (TASR) - Tri a pol tisíca divákov, ktorí prišli na zápas medzi HC Košice a MHk 32 Liptovský Mikuláš, určite neľutovali. V Steel aréne sa podávalo atraktívne hokejové menu, ktorého súčasťou bolo 11 gólov, trestné strieľanie, obrat v prospech domáceho tímu i výborná atmosféra. Na začiatku málo vídanej gólovej úrody bol útočník Košíc Radim Hruška, ktorý nadviazal na predošlé dva zápasy a gólovo udrel už v 2. minúte.

Už prvá tretina naznačila, že v Košiciach nebude núdza o góly. Po dvadsiatich minútach viedli Liptáci 3:2, napokon však domáci skóre otočili a po záverečnej siréne v Steel aréne opäť znela Mandarinka Darinka. Prvý z jedenástich gólov zápasu strelil český center Radim Hruška, ktorý v 2. minúte využil presilovú hru. Bol to pre neho už tretí zápas v rade s gólom. Predtým sa v 19-tich zápasoch trafil iba dvakrát. "Čo k tomu povedať? Som rád, že mi to začalo padať. Možno nám dnes aj uškodilo, že sme sa do vedenia dostali tak rýchlo. Ja dúfam, že mi to bude takto padať i ďalej, ale dôležité je, aby sme vyhrávali. V prvej tretine boli hostia lepší. My sme neboli dôrazní, ale v druhej časti sme sa zlepšili. V prestávke sme si od trénera vypočuli svoje a pomohlo to," priznal Radim Hruška v rozhovore pre TASR.

Pre divákov je výsledok 7:4 určite zaujímavejší než 2:0 z prvého vzájomného zápasu. Pomohlo to aj atmosfére, ktorá postupne gradovala a v závere si zápas užívali aj samotní hráči. "Aj pre nás bolo lepšie, že sme dali toľko gólov a vyhrali vyšším rozdielom. Nemohli sme ani za výraznejšieho stavu nič vypustiť, ale bolo dobre, že sme si za rozhodnutého skóre mohli psychicky odpočinúť. To je dobre, pretože teraz nás čakajú ťažké zápasy spojené aj s cestovaním. Ďalší zápas hráme už v nedeľu, potom v utorok doma a vo štvrtok ideme zase hrať do Piešťan proti HK Orange 20," pripomenul Hruška náročný program "oceliarov." Tí odohrajú od 16. do 24. novembra v priebehu ôsmich dní päť zápasov. Ich súčasná forma, podporená cenným víťazstvom v Banskej Bystrici i obratom proti Liptovskému Mikulášu, naznačuje, že by nahustený program mohli zvládnuť.

Hodiť sa určite bude aj bodový príspevok Radima Hrušku, ktorý je v solídnej forme a rád by zúročil svoje prednosti, ktoré ukázal aj proti Liptákom. V presilovkovej formácii nahradil hráčov ako Nagy, Spilar či Miklík a trénerovi naznačil, že s ním môže počítať. "Mne to vždy išlo pred bránkou. Som rád, že som dostal priestor v presilovkách a keď sa to ku mne odrazí, tak to viem trafiť. Ide iba o to, či vydržím v presilovkovej formácii alebo nie," dodal Hruška pre TASR.