Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Tipsport Liga

Trenčania porazili tím Orange 20, Košičania skórovali sedemkrát

Hráči HK Dukla Trenčín, archívna snímka. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Tri minúty pred koncom zdramatizoval duel Kundrik, keď znížil na 2:3, no posledné slovo mali skúsenejší hráči z Trenčína.

Piešťany 28. novembra (TASR) - Domáci museli hneď v úvode ubrániť oslabenie, ale zvládli to a v 7. minúte sa počas vlastnej presilovky dostali do šance, ale Smolka neuspel. Mladíci si zahrali ešte ďalšie dve presilovky, ale góly z nich nevyťažili. Naopak, inkasovať mohli v záverečnej minúte tretiny, no Ölvecký z dobrej pozície minul.

HK Orange 20 - HK Dukla Trenčín 2:4 (0:0, 1:3, 1:1)

Góly:
30. Tamáši (Dlapka, Čacho), 58. Kundrík (Leško) - 21. Starosta (Radivojevič), 31. Bulík (Frühauf, Hossa), 36. Bezúch (Radivojevič, Ölvecký). 59. Ölvecký (Radivojevič). Rozhodovali: Fridrich, Müllner – Kacej, M. Orolin, vylúčení: 7:7, presilovky: 1:2, oslabenia: 0:0, 404 divákov

SR20: Durný – Krempaský, Dlapka, Hílek, Leško, Fereta, Pupák, Hedera, Matejovič – Václav, Bjalončík, Vašaš – Šmída, Jaško, Marcinek – Vybíral, Tamáši, Čacho – Smolka, Kundrik, Kelemen

Trenčín: Hiadlovský – Starosta, Romančík, Cebák, Frühauf, Holenda, Bohunický, Švec, Pač – Bezúch, Ölvecký, Radivojevič – Varga, Bulík, Hossa – Hecl, Dlouhý, Mikula – Hudec, Pardavý, Sojčík


Trenčania využili dohrávanú početnú výhodu v 39. sekunde druhej časti, keď sa od modrej presadil Starosta. Hra oproti prvému dejstvu výrazne ožila a prišli aj ďalšie góly. v 30. minúte vyrovnal Tamáši po peknej kombinačnej akcii v presilovke. Dukla sa však dostala do vedenia už o minútu neskôr. Frühauf našiel Bulíka a bolo 2:1 pre hostí. Ich náskok podfarbil tretím gólom v 36. minúte Bezúch.

Dukla dominovala aj v úvode tretej tretiny, keď si vytvorila niekoľko tutoviek, no nepremenila ich. Reprezentantom do 20 rokov pomohla aj bránková konštrukcia. Tri minúty pred koncom zdramatizoval duel Kundrik, keď znížil na 2:3, no posledné slovo mali skúsenejší hráči z Trenčína. Na 4:2 upravil Ölvecký.

HC Košice - HC Nové Zámky 7:0 (3:0, 2:0, 2:0)

Góly:
3. Hovorka (Kessel), 5. Klíma (Šoltés, Boltun), 14. Pulli (Boltun, Hričina), 21. Nagy (Pacan, Spilar), 29. Suja (Hovorka, Kessel), 42. Šoltés, 50. Nagy (Pacan, Spilar). Rozhodovali: Stano, Snášel - Stanzel, Smrek, vylúčení: 2:4 na 2 min., presilovky a oslabenia: 0:0, 3019 divákov. Zmeny: 14. Kováč (N. Zámky) namiesto Foltána.

zostavy:

HC Košice:
Škorvánek - Kessel, Matejka, Dudáš, Šedivý, Pulli, Bača, Michalčin - Kafka, Hovorka, Suja - Spilar, Pacan, Nagy - Hričina, Boltun, Šoltés - Klíma, Vrábeľ, Petráš

HC Nové Zámky:
Foltán (14. Kováč) - Salija, Plášil, M. Jass, M. Novák, Hruška, Šimek, Trška, Látal - Zbořil, Novotný, Cetkovský - Dubec, Škoda, Fábry - Lantoši, Šimun, Varga - K. Jass, Rehák, Štumpf

Milan Jančuška, tréner HC Košice: "Takýto zápas sa ľahko hodnotí. Boli sme lepší vo všetkých herných činnostiach, dobre sme sa pohybovali a kombinovali. Za čisté konto si zaslúži pochvalu aj brankár Škorvánek. Je to zaslúžené víťazstvo a zároveň veľmi dobrá pozvánka na nedeľný zápas proti Nitre."

Ladislav Lubina, tréner HC Košice:
"Moje hodnotenie je krátke a jednoduché. Prvých desať minút sme ešte akoby sedeli v autobuse. Súper dobre korčuľoval, my sme postávali na mieste. My sme odstreľovali puky od seba a tým, že súper bol v pohybe, tak ich zbieral. Boli sme neustále pod tlakom. Výsledok korešponduje s obrazom hry."


Košičania potvrdzovali úlohu favorita od prvých minút. V tretej usmernil Kesselovu strelu Hovorka a keď v piatej predviedol Klíma efektnú kľučku na obrancu Plášila a poradil si aj s Foltánom, viedli už 2:0. Akcie Novozámčanov v prvej tretine neboli príliš nebezpečné a brankár Škorvánek, ktorý nastúpil prvýkrát v sezóne od začiatku zápasu, nemal veľa práce. V 14. minúte ho potešil aj obranca Pulli, ktorý tretím košickým gólom donútil hostí k striedaniu brankára. Ani nástup Kováča však veľký impulz do hry hostí nepriniesol. Hoci sa po prvej prestávke hotovali zdramatizovať zápas, opak bol pravdou.

Už po 56 sekundách druhej časti využil dieru v obrane hostí Nagy, ktorý si vychutnal brankára a upravil na 4:0. Hostia mali problémy s pohyblivými Košičanmi, čoho výsledkom bolo aj viacero vylúčených. V 26. minúte mali domáci dvojnásobnú presilovku, ale ani jej nevyužitie ich príliš nemrzelo. Už počas hry päť na päť Hovorka uvoľnil v strednom pásme Suju, ktorý unikol súperovým obrancom a v nájazde prekonal Kováča - 5:0. Až potom prišli väčšie šance hostí. Najskôr sa spred bránkoviska nepresadil Rehák a brankár Škorvánek si udržal čisté konto aj po viacerých šanciach v novozámockej presilovke v 34. minúte.

Od 42. minúty bolo už 6:0, keď Šoltés získal puk v strednom pásme a individuálnu akciu zakončil efektne padajúc na ľad - 6:0. Košičania kontrolovali hru a ľahkosť v zakončení predviedli aj v 50. minúte. Pacan posunul puk Nagyovi, ktorý blafákom nedal šancu Kováčovi - 7:0. Domáci si napokon postrážili čisté konto a hosťom nedovolili ani čestný úspech.