Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Tipsport Liga

Saarinen sa hetrikom zapísal do histórie hokeja v Nových Zámkoch

Ossi Saarinen Foto: kuvapankki.jatkoaika.com

Fínskemu útočníkovi sa ako prvému hráčovi z kádra nováčika Tipsport ligy podarilo zaznamenať hetrik v najvyššej slovenskej súťaži.

Nové Zámky 3. októbra (TASR) - Fínsky útočník Ossi Saarinen sa v nedeľu zapísal do histórie novozámockého hokeja. Ako prvému hráčovi z kádra nováčika Tipsport ligy sa mu podarilo zaznamenať hetrik v najvyššej slovenskej súťaži. Zaslúžil sa tak o triumf 3:2 po predĺžení nad Duklou Trenčín.

"Je to už niekoľko rokov, čo sa mi podarilo streliť tri góly v jednom zápase. Už počas prvých dvoch tretín som mal niekoľko dobrých šancí, ostávalo ich už iba premeniť. To sa mi nakoniec podarilo a dúfam, že takto budeme ako tím pokračovať aj v ďalších dueloch," povedal po zápase Saarinen. Ten potrestal hrubé chyby Trenčanov po vhadzovaniach. Gólovo udrel trikrát v priebehu 13 minút a otočil nepriaznivé skóre.

Pre 29-ročného útočníka so skúsenosťami z fínskej a dánskej najvyššej súťaže to bol celkovo štvrtý zápas v drese Nových Zámkov. V predchádzajúcich stretnutiach sa jemu, rovnako ako zvyšku tímu, nedarilo podľa predstáv. "Aj v uplynulých stretnutiach sme mali viacero gólových príležitostí, no urobili sme hlúpe chyby. Dnes sme sa pred treťou tretinou v šatni bavili o tom, že vieme hrať lepšie. A samozrejme, že vieme. Záver zápasu bol neuveriteľný," tešil sa odchovanec Jokeritu Helsinki.

Tak ako v predchádzajúcich domácich stretnutiach hnali Zámčanov dopredu neúnavní fanúšikovia. Tí vytvorili aj v zápase proti Dukle Trenčín vynikajúce hokejové prostredie. "Je to naozaj pekné. Tunajší fanúšikovia sú skvelí a chceme ich potešiť aj v najbližších zápasoch," verí Saarinen.