Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Tipsport Liga

TL: DVTK Jegesmedvék Miškovec zvíťazil nad HKM Zvolen

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Prvú tretinu poznačilo množstvo vylúčení, nedisciplinovanosť hostí potrestal v 10. minúte v presilovke Vandane.

Miškovec 13. septembra (TASR) - Hokejisti maďarského účastníka slovenskej Tipsport ligy DVTK Jegesmedvék Miškovec zvládli vstup do nového ročníka, keď v piatkovom zápase 1. kola zdolali na domácej pôde HKM Zvolen tesne 2:1.

DVTK Jegesmedvék Miškovec - HKM Zvolen 2:1 (1:0, 1:1, 0:0)

Góly: 10. Vandane (Beauviller, Vas), 37. Vas (Beauviller, Dudás) – 33. Kelemen (Corrin). Rozhodovali: Korba, Konc D. – Šoltés, Smrek, vylúčení: 12:11 na 2 min., presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 1111 divákov.

zostavy:

DVTK Jegesmedvék Miškovec: Rajna – Dudás, Ross, Vandane, Göz, Vojtkó, Láda, Lövei, D. Kiss – Beach, Tousignant, Rodman – Magosi, Vas, Beauviller – Harrison, Galanisz, Miskolczi – P. Kiss, Reszegh, Ritó

HKM Zvolen: Tomek – Švarný, Lowney, Corrin, Roman, Maier, Drgoň, Fatul, Chlepčok – Thompson, Špirko, Hansen – Handlovský, Trotter, McPherson – Mráz, Preisinger, Bonis – Kelemen, Halama, Marcinek


Prvú tretinu poznačilo množstvo vylúčení, nedisciplinovanosť hostí potrestal v 10. minúte v presilovke Vandane. V 13. minúte mohol zvýšiť náskok Galanisz, ktorý sa ocitol chvíľu nepokrytý pred Tomekom, avšak z minimálnej vzdialenosti neuspel.

V druhej časti pokračoval festival dvojminútových trestov, hra sa neustále kúskovala. Zvolenu sa podarilo vyrovnať v 33. minúte zásluhou Kelemena, ktorý bekhendom spomedzi kruhov prekonal Rajnu. Miškovec sa však už o štyri minúty tešil z opätovného vedenia. Druhý gól DTVK strelil Vas.

V 46. min mohol zvýšiť na 3:1 Harrison, vo veľkej šanci zlyhal, vzápätí neuspel pred Tomekom v oslabení ani Magosi. Zvolenčania v závere vrhli všetky sily do útoku, dostali možnosť hrať presilovku o dvoch hráčov, no ani to im nepomohlo k vyrovnaniu. Domáci si už tesné víťazstvo postrážili.