Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Tipsport Liga

TIPSPORT LIGA: DVTK Jegesmedvék Miškovec podľahol Budapešti

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Vedenie Miškovcu nevydržalo, keď sa v 53. minúte pri hre 4 na 4 presadil bekhendom Langkow a ten istý hráč zariadil po 50 sekundách predĺženia triumf hostí.

Miškovec 26. februára (TASR) - Domáci hokejisti mali lepší štart do zápasu a už v 5. minúte sa ujali vedenia. Po strele Loiseaua z ľavého kruhu sa presadil šikovným tečom Magosi. Miškovec mohol zvýšiť v následnej presilovke, no napriek viacerým šanciam ju nevyužil. Hostia si v ďalšom priebehu vypracovali len menšie príležitosti a Adorjánovi príliš veľa práce nenarobili.

Krátko po zmene strán sa im to však podarilo, keď sa po akcii Klempu s Brownom a Dansereauom presadil posledný menovaný - 1:1. Druhá lajna hostí bola pri chuti a v 25. mohol otočiť skóre na ich stranu Brown, no v dobrej šanci Adorjána neprekonal. Tlak Budapešti však ukončili dve vylúčenia po sebe a hra sa na dlhé minúty presunula pred Bálizsa, ktorý však do konca druhého dejstva neinkasoval.

Aktivita domácich pokračovala aj po druhej prestávke a v 49. minúte priniesla aj vedúci gól, keď sa spomedzi kruhov presadil Galanisz - 2:1. Vedenie však Miškovcu nevydržalo, keď sa v 53. minúte pri hre 4 na 4 presadil bekhendom Langkow a ten istý hráč zariadil po 50 sekundách predĺženia triumf hostí.

DVTK Jegesmedvék Miškovec - MAC Budapešť 2:3 pp (1:0, 0:1, 1:1 - 0:1)

Góly: 5. Magosi (Loiseau), 48. Galanisz (Láda, Crawford) - 22. Dansereau (Brown, Klempa), 54. Langkow (Burt, Macaulay), 61. Langkow. Rozhodovali: Snášel, Kalina – Jobbágy, Šoltés, vylúčení: 5:5 na 2 min, presilovky: a oslabenia: 0:0, 1095 divákov.

DVTK Jegesmedvék Miškovec: Adorján – Kiss, Crawford, Vojtkó, Sziranyi, Milam, Lövei – Kulmala, Vas, Pance – Magosi, Loiseau, Harrison – Somogyi, Galanisz, Miskolczi – Ritó, Hajos, Albert

MAC Budapešť: Bálizs – Macaulay, Pozsgai, Vokla, Negrin, Garát, Burt, Bugár – Bodó, Langkow, Orban – Dansereau, Brown, Klempa – Terbócs, Majoross, Pápa - Szigeti, Kreisz