Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Tipsport Liga

Zvolen deklasoval HK Orange 20 vysoko 6:1

Zvolenčan Lukáš Jurík. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

V záverečnom dejstve potvrdil Zvolen úlohu favorita .

Bratislava 11. novembra (TASR) - Hokejisti HKM Zvolen triumfovali v utorňajšom vloženom zápase Tipsport extraligy na ľade HK Orange 20 v Ružinove 6:1. Najvýraznejšie sa pod presvedčivý triumf hostí podpísal Lukáš Jurík, ktorý k dvom gólom pridal aj tri asistencie.

Zvolenčania sa mohli ujať vedenia už v 2. minúte, no Síkelovi v radosti zabránil brankár Godla. Hostia stupňovali aktivitu, ktorá napokon v 12. minúte vyústila do prvého gólu, keď ukážkovú kombináciu počas presilovky presne zakončil Jurík - 0:1. O dve minúty sa ten istý hráč po presnej prihrávke Podkonického tešil aj z druhého gólu. Po zmene strán si Zvolenčania poistili zisk troch bodov ďalšími dvoma presnými zásahmi.

Tentoraz sa Jurík ocitol v pozícii nahrávača, v presilovke naservíroval puk Hraškovi a ten nedal Godlovi šancu - 0:3. V 28. minúte vyhnal brankára juniorov na striedačku Chovan, jeho miesto zastal Okoličány. Dvadsiatka korigovala tri minúty pred druhou sirénou, Šimka po obliehaní zvolenského bránkoviska prestrelil Koyš. V záverečnom dejstve potvrdil Zvolen úlohu favorita a po ďalších presných zásahoch Chovana s Podkonickým sa tešil z triumfu 6:1.

HK Orange 20 - HKM Zvolen 1:6 (0:2, 1:2, 0:2)
Góly:
37. Koyš (Sukeľ, Briestenský) - 12. Jurík (Pokovič, Podkonický), 14. Jurík (Podkonický, Chovan), 23. Hraško (Jurík, Chovan), 28. Chovan (Škvaridlo, Ťavoda), 47. Chovan (Jurík), 57. Podkonický (Chovan, Jurík). Rozhodovali: Novák - Kacej, Stanzel. Zmeny: 28. Okoličány za Godlu (Orange 20), vylúčení: 5:5, presilovky: 0:3, oslabenia: 0:0, 252 divákov

HK Orange 20: Godla (28. Okoličány) - Bačik, Pavúk, Jendroľ, Hochcel, Varga, Mendrej, F. Fekiač, Vadovič - Skalický, Kabáč, Petráš - Koyš, Sukeľ, Briestenský - Hrušík, Rehák, Galis - Tábi, Horvát, Giľák

HKM Zvolen:
Šimko - Bagin, Juraško, Hraško, Pokovič, Ťavoda, Pichnarčík, Kentoš - Obdržálek, Brabenec, Puliš - Chovan, Jurík, Podkonický - Sloboda, Síkela, Škvaridlo - Ďaloga, V. Fekiač, Žilka

Hlasy po zápase
Ernest Bokroš, tréner HK Orange 20 /zdroj: www.onlajny.eu/:
"Bolo vidieť, že nás súper nepodcenil. Upozorňovali sme hráčov, že Zvolen je ofenzívny tím. Našou chybou bolo, že sme boli zbytočne vylučovaní. Zvolen výborne využíval presilovky a umnou hrou nás rozobral."
Josef Turek, tréner HKM Zvolen /zdroj: www.onlajny.eu/: "Odohrali sme výborný zápas, na ktorý sme sa dobre pripravili. Nič sme nepodcenili, išli sme na doraz. Výborne zachytal Šimko a výborne zahrala päťka Lukáša Juríka. Súper celý zápas dobre korčuľoval, vytváral si strelecké príležitosti, a preto si výsledok vážime."