Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Tipsport Liga

Barani rozdrvili Piešťany, Nitru nezastavili ani Košice

Na snímke úvodný gól Nitry v 3. minúte, na snímke tretí sprava prekonaný brankár Marcel Melicherčík z Košíc v zápase 22. kola hokejovej Tipsport extraligy HK Nitra - HC Košice v Nitre 14. novembra 2014. Foto: TASR/Henrich Mišovič

Libor Hudáček v drese Banskej Bystrice strelil dva góly.

Nitra 14. novembra (TASR) - V šlágri 22. kola a repríze uplynulého finále play off začali lepšie domáci hráči, už v 3. minúte po závare pred Melicherčíkom napokon poslal puk do bránky Bajtek. V 9. minúte Nitrania zvýšili na 2:0, Jakub Ručkay nenápadne prenechal puk Slovákovi a ten strelou spomedzi kruhov prekvapil košického brankára. V 16. minúte Košičania dopravili puk za Lakosilov chrbát, no rozhodca gól neuznal pre kontakt útočníka hostí s brankárom.

V 28. minúte dosiahli Košice kontaktný gól, do brejku sa dostali dvaja hráči hostí proti jednému domácemu a Lapšanský zužitkoval prihrávku Češíka - 2:1.

Na ďalší gól čakali diváci až do 53. minúty, po spolupráci bratov Ručkayovcov naservíroval Slovák puk pred bránku Henrichovi Ručkayovi a ten si vychutnal Melicherčíka, čím stanovil skóre na konečných 3:1.

HK Nitra - HC Košice 3:1 (2:0, 0:1, 1:0)

Góly: 3. Bajtek (König, Lelkeš), 9. Slovák (J. Ručkay), 53. H. Ručkay (Slovák, J. Ručkay) - 28. Lapšanský (Češík). Rozhodovali: Jonák, Müllner - Korba, P. Šefčík, vylúčení: 5:3 navyše M. Novák (Nitra) 10 min za nešportové správanie, presilovky a oslabenia: 0:0, 3010 divákov

Hlasy trénerov:

Andrej Kmeč, asistent trénera Nitry: "Bol to výborný zápas, ktorý sa musel divákom páčiť. Prišlo veľa ľudí, ktorí fantasticky povzbudzovali. Do stretnutia sme vstúpili dobre, strelili sme dva góly, potom sme ustáli tlak hostí a napokon v záverečnej tretine sme výhru potvrdili tretím gólom."



Anton Tomko, tréner Košíc: "Dnešný zápas sa divákom musel páčiť, bolo tam nasadenie, no úvod zápasu sme nezvládli. Dostali sme dva góly, podarilo sa nám streliť kontaktný, ale v tretej tretine sme urobili chybu. Nitra skórovala a podarilo sa jej to udržať."



Poprad zvíťazil nad Duklou



Na snímke strelec prvého gólu Popradu Matúš Matis (vľavo) a jeho spoluhráč Lukáš Paukovček v zápase 22. kola hokejovej Tipsport extraligy HK Poprad - Dukla Trenčín v Poprade 14. novembra 2014.
Foto: TASR/Oliver Ondráš
Popradčania mohli za nedisciplinovanosť pykať hneď na začiatku zápasu. Gašparovičovu gólovú strelu zastavil až na bránkovej čiare Boltun. Dlhé minúty sa potom útočníci oboch mužstiev na ľade iba hľadali, až sa v 17. minúte pred trenčianskou bránkou dobre zorientoval Matis a poslal Poprad do vedenia 1:0. O minútu už bolo 2:0. K nahodenému puku ako prvý prikorčuľoval Bartečko a príklepom nedal Konrádovi šancu. Hosťujúca striedačka sa ale dožadovala odpískania zakázaného uvoľnenia a po protestoch putoval tréner vojakov Stantien na tribúnu. Dukla mohla po vhadzovaní opäť inkasovať, Paločkovu strelu zastavila konštrukcia bránky.

Ani vstup do druhej časti hry hosťom nevyšiel. Paukovček vyhral buly a Dinda od modrej prestrelil všetko, čo mu stálo v ceste - 3:0. "Kamzíci" boli pri chuti. Ich nenápadná akcia skončila v 27. minúte štvrtým gólom, keď Boltun usmernil Kuraliho nahodenie pomedzi Konrádove betóny. Po pästnej výmene medzi hosťujúcim Dudášom a popradským obrancom Kasíkom siahli trenčianski tréneri po výmene brankára. V 29. minúte tak nahradil Konráda mladík Adam Nagy. Po návrate z druhej prestávky sa Dukla presadila už po 11 sekundách. Po peknej prihrávke Melichárka zakončoval Nemec - 4:1. Hostia sa pred Kostúrom zdržiavali častejšie a odmena prišla v 50 minúte. Šišovský v rohu klziska ustál niekoľko osobných súbojov, prihral osamotenému Andersonsovi a ten už nemal problém presne zakončiť - 4:2. Štyri minúty pred koncom zápasu si vzali vojaci oddychový čas a z hry stiahli brankára. Do opustenej trenčianskej bránky poistil víťazstvo svojím druhým gólom v zápase Peter Boltun. Trenčanom sa ešte v samom závere podarilo znížiť, na 3:5 z ich pohľadu upravil Kozák.

HK Poprad - Dukla Trenčín 5:3 (2:0, 2:0, 1:3)

Góly: 17. Matis (Malina), 18. Bartečko (Boltun), 24. Dinda (Paukovček), 27. Boltun (Kurali, Bartečko), 57. Boltun (Bartečko, Paločko) - 41. Nemec (Melichárek, Bokroš), 50. Andersons (Šišovský, Filo), 59. Kozák (Bokroš). Rozhodovali: Stano - Jobbágy, Rovenský, vylúčení: 2:5 navyše Dudáš (Trenčín) 10 min za zhodenie rukavíc, presilovky a oslabenia: 0:0, 1674 divákov

Hlasy po zápase:

Vladimír Turan, asistent trénera Popradu: "Zápasu sme sa obávali, Trenčín dobre korčuľuje a napáda. Spočiatku sme sa s tým nevedeli vyrovnať. Po vedení 4:0 sme upadli do letargie, kopili sme chyby a mohli sme prísť o vedenie. Poďakovať sa môžeme brankárovi a strelcom, ktorí dali góly."



Roman Stantien, tréner Trenčína: "Do zápasu sme vstúpili dobre. Prvá tretina pre nás skončila kruto, mali sme viac z hry. Druhý gól sme dostali po technickej chybe nie z našej strany. V druhej tretine domáci zvýšili vedenie, ktoré bolo z nášho pohľadu už hrozivé. Musím chlapcov pochváliť, že to nezabalili a zápas zdramatizovali v závere."



Hraškov gól za tri body



Proti Zvolenu začali Žilinčania živšie ako pred dvoma dňami v zápase s Nitrou. Šimka ohrozovali prevažne strelami od modrej čiary, ale k vyrazeným pukom sa žiaden z ich hráčov nedostal. V 8. minúte hosťujúca obrana zabudla medzi kruhmi na Drábeka, ktorý však trafil iba do Šimka. Na opačnej strane sa Zvolenčania dostali v oslabení do prečíslenia dvoch proti jednému, lenže Bortňák po prihrávke Chovana namieril vedľa. V 15. minúte pritlačili aj domáci, ale Procházka zblízka ani na dvakrát nepretlačil puk za Šimkov chrbát.

V prostrednej časti sa hral menej záživný hokej, ani jeden z tímov si nedokázal vytvoriť súvislejší tlak a výraznejšie ohroziť súperovho brankára. Hneď v úvode síce unikla do prečíslenia dvojica Bortňák s Pokovičom, ktorá svoju akciu prekombinovala a Cibuľa zasahovať nemusel, ale to bolo na dlhý čas zo strany hostí všetko. Ojedinelú šancu domácich nevyužil Kanko, ktorý nikým nekrytý sám pred bránou zakončil iba do Šimka. Dobrú možnosť mal aj hosťujúci Brabenec, ale pri jeho bekhendovom zakončení z dvoch metrov predviedol Cibuľa ukážkový semafor.

V tretej tretine hrali oba tímy opatrne, ani jedno mužstvo nechcelo dostať gól. Dlho sa nič zaujímavé nedialo, až v 48. minúte Chovan priťukol puk Hraškovi a ten tvrdou strelou od modrej čiary otvoril skóre stretnutia. Na opačnej strane mohol vyrovnať Jakub Kubiš, ktorého jednoduchá strela prešla za Šimka, ale skončila na pravej žŕdke. V 57. minúte unikol vo vlastnom oslabení Štěpán Novotný, Hraško ho podrazil a rozhodca nariadil trestné strieľanie. Sám faulovaný hráč skúšal strelu pomedzi betóny, ale Šimko si s ňou dokázal poradiť. Zvolenu tak stačil v Žiline jeden gól, aby získal všetky tri body.

MsHK DOXXbet Žilina - HKM Zvolen 0:1 (0:0, 0:0, 0:1)

Gól: 48. Hraško (Chovan, Jurík) Rozhodovali: J. Konc - Smrek, Tvrdoň, vylúčení: 4:6 navyše Puliš (Zvolen) 10 min za napadnutie zozadu, presilovky a oslabenia: 0:0, 864 divákov

Hlasy po zápase:

Peter Mikula, tréner Žiliny: "Snahu mužstvu nemôžem uprieť, ale sú dva faktory, ktoré rozhodli o výsledku. Prvým je fakt, že niektorí hráči neboli na zápase mentálne prítomní, druhým typická sterilnosť útočníka. Nie je možné, aby sme nedali gól z takých šancí, ktoré sme si vypracovali. Víťazstvo Zvolena je zaslúžené."

Josef Turek, tréner Zvolena: "Narazili sme na súpera, ktorý mal veľmi dobre zorganizované stredné pásmo. Prvá tretina bola z našej strany opatrná, bolo dôležité, že sme neinkasovali. Potom sme sa zlepšili v pohybe, vytvorili sme si viacero príležitostí. Rozhodlo, že sme ubránili presilové hry hostí, hrali sme dobre zozadu a výborne zachytal Marek Šimko."


´Barani´ rozstrieľali Piešťany



Po prvej tretine sa nezdalo, že domáci si so svojím súperom v prostrednej časti hry pohrajú. Druhú tretinú zvládli s veľavravným skóre 6:1, úplne otočili priebeh a prisvojili si zápas, v ktorom vyťažili z obranných chýb Piešťancov maximum. Posilnil ich Hudáček zo Slovana, vystužil prvý útok, no spočiatku ho príliš vidieť nebolo. Hostia vyťažili v prvej tretine zo šikovného teču Haringa v 12. min, o 70 sekúnd neskôr si pohral s obranou Hamrák a odrazu boli na koni 'havrani'. Priebežný stav akoby zdravo nahneval 'baranov' a po prestávke roztočili ozajstný gólostroj.

Pomohli im presilovky, zahrali si aj v početnej prevahe o dvoch hráčov a dokonale rozobrali defenzívu hostí. Pri ich šiestich góloch v prostrednej časti hry sa podpísalo všetko, strela Bira od modrej, Whiteov nos na góly v bezprostrednej blízkosti, Čížkova presná trefa v presilovke o dvoch hráčoch. Kytnárov teč po strele Bambúcha vyhnal z bránky v 32. min aj Šúreka a Rybár si musel odtrpieť aj klinec do piešťanskej rakvy v oslabení po samostatnom nájazde Kafku a napokon Hudáčkovu premiérovú trefu v drese 'baranov'. Hostia veľa dôvodov na radosť nemali, potupnú druhú tretinu síce zmiernil 18 sekúnd pred jej koncom Rapáč, no na konštatovaní, že domáci ju zvládli excelentne sa nič nezmenilo.

Tretia tretina bola v znamení snahy o kozmetické úpravy, diváci sa stále mali na čo pozerať a aj si schuti zatlieskali po dotlačenom góle Rosandiča v 48. min a najmä pri biliardovom zakončení Hudáčka v 56. v presilovke, ktorým spečatil jednoznačný výsledok. Úplný záver bol najmä v znamení vytúženej desiatky, ktorej sa Piešťanci len s námahou vyhli.

HC'05 B. Bystrica - ŠHK 37 Piešťany 9:3 (1:2, 6:1, 2:0)

Góly: 6. M. Hudec (Kudrna, White), 23. Biro (Matoušek), 30. White (M. Hudec, Čížek), 32. Čížek (Kudrna, Hudáček), 32. Kytnár (Bambúch, Biro), 35. Kafka, 37. Hudáček (White, M. Hudec), 48. Rosandič (Kafka, Kytnár), 56. Hudáček (Hudec, Kudrna) - 12. Haring (Konečný, Toman), 13. Hamrák (Peško), 40. Rapáč (Holovič, Pašek). Rozhodcovia D. Konc - J. Tvrdoň, Výleta, vylúčení 4:7, presilovky 5:0, v oslabení 1:0, zmeny: 32. Rybár za Šúreka (Piešťany), 1215 divákov.

Hlasy po zápase:

Richard Zedník, asistent trénera B. Bystrice: "Prvá tretina bola v znamení laxnosti v obrane, niečo sme si povedali, boli sme potom silní v osobných súbojoch, v presilovkách sme súperovi odskočili. AJ v oslabení sme vsietili a bola to potom exhibícia, fanúšikovia si prišli na svoje. Libor Hudáček oživil prvú formáciu, chalani sa videli, mali z kombinácii radosť, bol to pre neho dobrý prvý zápas."

Roman Sýkora, asistent trénera Piešťan: "Začali sme dobre, prehusťovali stredné pásmo, využívali chyby súpera. V druhej tretine, nechápem, boli sme bez pohybu, často sme faulovali a súper nám dával góly v presilovkách. Jediné pozitívum bolo, že sme neinkasovali desať, no deväť je strašne veľa a ja sa ospravedlňujem fanúšikom, bol to neospravedlniteľný výkon."

Libor Hudáček, autor dvoch gólov B. Bystrice: "Dnes nám to padalo, asi všetko, Mišo Hudec mi hovoril, že doma veľa gólov nedávajú, no teraz sa to pretrhlo. V kabíne sme dvaja, Hudy jedna a Hudy dve, ja som dvojka, je to švanda, no na ľade je to rovnocenné a na čísle nezáleží."

Michal Hudec, kapitán B. Bystrice: "Konečne, síce zlý začiatok, nehrali sme jednoducho, vymýšľali sme, no poctivou robotou sme mali potom šance a hrali sme v pohode. Musíme pochopiť, že v kolektíve je sile, z toho vyplývajú šance a chyby súpera. Sme Hudy jedna a Hudy dva v kabíne, Libor bodoval, bolo to fajn, pre neho povzbudenie."


Martinčania zvíťazili nad Skalicou 5:4 pp a sn



Domáci vyťažili z úvodnej presilovky len šancu Štumpfa, ktorú zlikvidoval brankár Čech. Za hostí mal dobrú príležitosť v 4. minúte Jokeľ, no Romančík jeho strelu vyrazil. V domácom drese nepochodil o päť minút neskôr ani Horváth, ktorý sa pred Čechom nedokázal zorientovať. Skóre tak otvorili hostia v 10. minúte, Romančík vyrazil puk len pred seba a Važan už vedel, čo s ním - 0:1. Druhý presný zásah pridal Martin v 15. minúte, po peknej kombinácii Vargu s Markovičom zvýšil na 2:0 prvý menovaný. Domácim sa ešte do prestávky podarilo znížiť, v presilovke trafil presne strelou od modrej Gründling.

V 24. minúte sa Skalici podarilo aj vyrovnať, o puk v obrannej tretine hostí zabojoval Vaškovič a ponúkol gól Komínkovi, ktorý sa nepomýlil. Oba tímy následne hrali nervózne, viazla im kombinácia. Hostia sa napokon dostali do vedenia v 29. minúte zásluhou Kolenu - 2:3. Pri vylúčení Pokrivčáka sa však Záhorákom opäť podarilo vyrovnať, keď z uhla presne mieril Chylo. Domáci zlepšili pohyb, mali viac z hry, no k vedúcemu gólu to neviedlo.

V 44. minúte bol vylúčený hosťujúci Kolba a Skalica sa po skončení jeho trestu napokon ujala vedenia, zblízka sa presadil Jurík - 4:3. Následne mali Záhoráci viaceré šance, tesný náskok si však nepoistili. Z ojedinelej akcie hostí sa zrodil vyrovnávajúci gól v 56. minúte, autorom presného zásahu bol Jokeľ. Keďže ani predĺženie duel neukončilo, víťaza museli určiť až samostatné nájazdy. Ten rozhodujúci na strane hostí premenil Svoboda.

HK 36 Skalica - MHC Mountfield Martin 4:5 pp a sn (1:2, 2:1, 1:1 - 0:0, 0:1)

Góly: 17. Gründling (Komínek, Vaškovič), 24. Komínek (Vaškovič, Jankovič), 33. Chylo, 46. Jurík (Štumpf, Horváth) - 10. Važan (Illo, Kolba), 15. Varga (Markovič), 29. Kolena (Zucker), 56. Jokeľ (Fujerík, Illo), roz. nájazd Svoboda. Rozhodovali: Štefik - Kacej, Stanzel, vylúčení: 6:6, presilovky: 2:1, oslabenia: 0:0, 936 divákov

Hlasy po zápase:

Štefan Mega, tréner Skalice: "Do zápasu sme išli s tým, že potrebujeme vyhrať, nakoľko sa nám súperi v tabuľke vzďaľujú. Úvod nebol taký zlý, aby sme prehrávali 0:2. Našťastie sme sa dostali späť do zápasu a v druhej tretine hráči zapli naplno. Napriek nepriazni osudu tretí gól chlapcov nezlomil a skóre sme otočili. Žiaľ, v závere sme zásluhou nešťastného gólu prišli o tri body. Nájazdy jednoducho nevieme premeniť."

Jaroslav Török, tréner Martina: "V úvode stretnutia sme sa dostali do dvojgólového vedenia, čo nám, paradoxne, nepomohlo. Mali sme zviazané ruky a nehrali sme podľa predstáv. Toto víťazstvo má pre nás veľký morálny význam, ďakujem chlapcom za zvládnuté nájazdy."