Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Tipsport Liga

Havrani z Piešťan sa ujali vedenia vo štvrťfinálovej sérii s Popradom

Hokejisti ŠHK 37 Piešťany oslavujú víťazstvo v prvom zápase štvrťfinále play off hokejovej Tipsport extraligy medzi ŠHK 37 Piešťany - HK Poprad, 10. marca 2014 v Piešťanoch. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

ŠHK 37 Piešťany vyhrali v prvom zápase nad HK Poprad 2:1.

Piešťany 10. marca (TASR) - Hokejisti ŠHK 37 Piešťany vyhrali v prvom zápase štvrťfinále play off Tipsport extraligy nad HK Poprad 2:1. "Havrani" sa v sérii hranej na štyri víťazstvá ujali vedenia 1:0, druhý zápas je na programe v utorok.



ŠHK 37 Piešťany – HK Poprad 2:1 (0:1, 2:0, 0:0)



Góly: 25. Peško, 28. Hamrák - 19. Lapšanský. Rozhodovali: Müllner, Stano - Tvrdoň, Výleta, vylúčení: 3:3, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 1558 divákov

/na zápasy 1:0/

Jaroslav Jabrocký z HK Poprad vs. Martin Škadra z ŠHK 37 Piešťany v prvom zápase štvrťfinále play off hokejovej Tipsport extraligy medzi ŠHK 37 Piešťany - HK Poprad, 10. marca 2014 v Piešťanoch.
Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Priebeh zápasu
Úvodná tretina bola z oboch strán „oťukávacia“ a na prekvapenie, aj bez vylúčenia. Prvú vážnejšiu šancu mali domáci. Látal stratil puk na útočnej modrej a dvojica Haring-Románek išla do prečíslenia, ale Masalskis dobre zakročil. Na druhej strane stratil puk Peško, Lapšanský videl dobre korčuľujúceho Stalsa, ale domácich podržal Tomek. Pred odchodom do šatní dostal od Sýkoru prihrávku Lapšanský, z hranice ľavého kruhu napriahol a jeho strela prešla Tomekovi pomedzi nohy – 0:1.

V úvode druhej často putoval na trestnú lavicu Vaic a domáci ponúknutú príležitosť využili. Z rohu klziska si s pukom prekorčuľoval na stred modrej čiary Peško, nastrelil puk na Masalskisa, ktorému ešte bránili vo výhľade Filip s Lušňákom a bolo vyrovnané. V 28. minúte už domáci viedli, keď sa za bránkou uvoľnil Haring, poslal puk pred bránku, kde ho do siete dorazil tiesnený Hamrák – 2:1. Od 33. minúty dostali Popradčania možnosť presilovky, ale Tomeka takmer neohrozili a okamžite po skončení získali ďalšiu, za príliš veľa hráčov na ľade, ale ani v tejto výhode nič nevymysleli.

V tretej časti sa nič dôležité neudialo, až do 50. minúty. Od tejto chvíle prebrali Popradčania absolútne taktovku a domácich zavreli v ich obrannom pásme. Po Sýkorovej strele bola na svojom mieste Tomekova lapačka a ten istý hráč nevyzrel na piešťanského brankára ani v 55. minúte, kedy mu skĺzol puk. Poprad tlak stupňoval, ale domáci aj so šťastím blokovali strely. K hre bez brankára však už sa hostia nedostali, pretože Piešťany dohrali záverečnú minútu v útočnom pásme.

Hlasy po zápase

Roman Sýkora, asistent trénera Piešťan: "Potvrdilo sa, že stretnutia s Popradom budú vyrovnané. V prvej tretine obe mužstvá dobre bránili stredné pásmo, my sme spravili jednu chybu a Poprad šiel do vedenia. V druhej časti sme boli aktívnejší, zvrátili sme skóre, mohli sme ísť aj do vyššieho vedenia, ale nepodarilo sa nám už prekonať Masalskisa. V záverečnej časti sme čakali na chybu súpera, ktorý musel otvoriť hru. Dostali sme sa pod tlak, ale ustáli sme to aj vďaka Tomekovi. Po prvom víťazstve sme v psychickej výhode, ale boj sa ešte len začína."



Milan Jančuška, tréner Popradu: "Stretnutie sme rozohrali veľmi dobre, viedli sme, ale v druhej časti prišiel nepochopiteľný útlm. Prestali sme korčuľovať, dohrávať súboje a trest prišiel v oslabení. Následne po chybe prišiel aj druhý gól. Snažili sme sa niečo so zápasom spraviť, vyvinuli sme na súpera tlak a vypracovali si tri šance, ktoré sme mali riešiť inak, ako tomu bolo. Neviem, možno mali hráči rozklepané ruky, ale vtedy bolo treba mať chladnú hlavu. Prehrali sme o gól čo hnevá ešte viac, ale na druhej strane, všetko sa iba začína."