Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Tipsport Liga

Handlovský, Kozel a Michalík zamierili z L. Mikuláša do Humenného

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Pre najskúsenejšieho z tejto štvorice Handlovského bude Humenné už šieste pôsobisko v slovenskej extralige. V nej už obliekal aj dresy Banskej Bystrice, Žiliny, Zvolena, Popradu.

Humenné 1. augusta (TASR) - Do tímu nováčika najvyššej slovenskej hokejovej súťaže HC 19 Humenné zamierila štvorica hráčov z Liptovského Mikuláša. Vedenie klubu sa dohodlo na spolupráci s brankárom Patrikom Kozelom, obrancom Kirillom Djakovom a útočníkmi Lukášom Handlovským a Markusom Michalíkom. Klub o tom informoval na sociálnych sieťach.

Pre najskúsenejšieho z tejto štvorice Handlovského bude Humenné už šieste pôsobisko v slovenskej extralige. V nej už obliekal aj dresy Banskej Bystrice, Žiliny, Zvolena, Popradu. V základnej časti ročníka 2022/2023 odohral za Liptákov 49 zápasov, v ktorých nazbieral 29 kanadských bodov za 18 gólov a 11 asistencií a bol druhý v tímovej produktivite. Zároveň bol jediný slovenský hráč, ktorý strelil v sezóne dva hetriky.

Ruský obranca Kirill Djakov mal v 48 zápasoch bilanciu 2 góly a 10 asistencií. Slovenský útočník Markus Michalík nazbieral v 47 dueloch 7 bodov (2+5). Brankár Patrik Kozel dostal príležitosť v 7 dueloch, v ktorých mal 88,1-percentnú úspešnosť zákrokov a priemer 3,72 inkasovaného gólu na zápas.