Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Tipsport Liga

BARTÁNUS: Zápasy s Popradom sú o trpezlivosti

Hokejista Marek Bartánus Foto: TASR/František Iván

Zápas Popradu s Košicami bol jednoznačným šlágrom 25. kola Tipsport extraligy.

Poprad 21. novembra (TASR) - Zápas prvých dvoch tímov tabuľky hokejovej extraligy medzi Popradom a Košicami strelecké hody nepriniesol. Solídna divácka kulisa videla kvalitné výkony oboch brankárov a iba jediný gól, o ktorý sa postaral košický útočník Marek Bartánus. V "šesťbodovom" východniarskom derby preto získal všetky body úradujúci extraligový majster.

Aj v treťom vzájomnom zápase tejto sezóny medzi Popradom a Košicami sa zrodilo najtesnejšie víťazstvo hostí. Zverenci Antona Tomka ním nadviazali na víťazstvo 2:1 zo 16. kola. "Mužstvá sú dosť vyrovnané. Majú výborných brankárov a útok aj obranu na podobnej úrovni. Vždy je to o tom, kto je trpezlivejší a kto skôr urobí chybu. Dnes sa nám tú popradskú podarilo využiť," poznamenal jediný strelec zápasu Marek Bartánus. Jeho rozhodujúci zásah prišiel v 29. minúte, keď obrana domácich urobila chybu za vlastnou bránkou a po Sujovej prihrávke sa košický strelec nemýlil.

Košičania cestovali do Popradu s ambíciou odčiniť prehru 1:3 zo Skalice. "K tomu sa ani nechcem vracať. Z našej strany to bol veľmi zlý zápas. Musíme hrať tak ako dnes v Poprade, kedy sme išli za víťazstvom od začiatku zápasu. Som rád, že sme po sérii slabších výkonov zabrali naplno. Bol to kolektívny a zodpovedný výkon od prvého striedania do posledného. Tri body si berieme zaslúžene," dodal Bartánus.

Zápas Popradu s Košicami bol jednoznačným šlágrom 25. kola Tipsport extraligy, keďže oba tímy mali na konte po 56 bodov. Aktuálne však už majú o tri viac Košičania, ktorí sa tak po krátkej prestávke vrátili na prvé miesto. "Prvenstvo v základnej časti je naším cieľom a ideme za ním. Dnes na to víťazstvo stačil jeden gól," poznamenal Bartánus.

V drese domácich sa prvýkrát v tejto sezóne predstavil obranca Daniel Brejčák, ktorý sa vrátil po nevydarenom angažmáne v Taliansku. "Snažil som sa hrať hlavne jednoducho a neurobiť nejakú chybu. Veľa sa toho od minulej sezóny nezmenilo. Rovnaký je tréner a aj štýl hry je veľmi podobný," uviedol Brejčák. Do súťažného zápasu nastúpil po dlhšej prestávke a najmä to bol dôvod, prečo sa objavoval vo štvrtej formácii. "Bolo to vyrovnané a zároveň dosť opatrné stretnutie, ktoré rozhodla jediná chyba. Ak chceme vyhrať, musíme mať viac ako dvadsať striel. To je proti takému tímu ako Košice veľmi málo," mrzelo Brejčáka. Dvadsaťosemročný obranca "kamzíkov" sa počas leta prvýkrát vydal za zahraničným angažmánom, no pôsobenie v talianskom klube Kaltern/Caldaro nebolo podľa jeho predstáv. "Skončili tam všetci legionári, ktorí boli v tíme. Stalo sa tak ešte počas nedávnej reprezentačnej prestávky. S Popradom sme sa dohodli na zmluve do konca sezóny. Do tímu ma zlákali Ľubo Bartečko s Radom Suchým," priznal Daniel Brejčák.