Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Tenis

WIMBLEDON: Kližan prehral v 1. kole dvojhry so Chardym

Slovenský tenista Martin Kližan vracia loptičku Francúzovi Jeremy Chardymu v zápase 1. kola dvojhry mužov na grandslamovom tenisovom turnaji vo Wimbledone 1. júla 2019. Foto: TASR/AP

Kližan hneď v úvodnom geme stratil podanie a Chardy sa po potvrdení brejku ujal vedenia 2:0.

Wimbledon 1. júla (TASR) - Slovenský tenista Martin Kližan neuspel v 1. kole dvojhry na grandslamovom turnaji vo Wimbledone. Francúzovi Jeremymu Chardymu podľahol 6:3, 0:6, 3:6, 4:6. Z pätice slovenských želiezok v singli ako jediná postúpila do 2. kola Magdaléna Rybáriková po triumfe nad nasadenou desiatkou Bieloruskou Arinou Sobolenkovou.

Kližan hneď v úvodnom geme stratil podanie a Chardy sa po potvrdení brejku ujal vedenia 2:0. Najlepší slovenský singlista však potom získal päť gemov za sebou a prvý set sa stal jeho korisťou. Druhé dejstvo bolo v réžii Chardyho, ktorý trikrát zobral Kližanovi servis a uštedril mu "kanára".

Aj tretí set získal vo svoj prospech Francúz vďaka brejku v šiestom geme. Na začiatku štvrtého dejstva odskočil Chardy na 4:2 a zápas už dotiahol do úspešného konca Zakončil ho esom a vzájomnú bilanciu s Kližanom upravil na 3:2.

Muži - dvojhra - 1. kolo:

Jeremy Chardy (Fr.) - Martin KLIŽAN (SR) 3:6, 6:0, 6:3, 6:4