Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Tenis

Nadal vo Wimbledone postúpil, S. Williamsová vypadla

Rafael Nadal v zápase 3. kola dvojhry vo Wimbledone. Foto: TASR/AP

Nadal rovnako ako v súbojoch so slovenskou jednotkou Martinom Kližanom a Čechom Lukášom Rosolom stratil úvodné dejstvo.

Wimbledon 28. júna (TASR) - Španielsky tenista Rafael Nadal sa prebojoval do osemfinále dvojhry na grandslamovom turnaji vo Wimbledone.

Ako nasadená dvojka si v 3. kole poradil s Kazachom Michailom Kukuškinom v štyroch setoch 6:7 (4), 6:1, 6:1, 6:1. V dueli o postup do osemfinále nastúpi líder svetového rebríčka ATP proti víťazovi zápasu medzi Čechom Jiřím Veselým a Austrálčanom Nickom Kyrgiosom.

Nadal rovnako ako v súbojoch so slovenskou jednotkou Martinom Kližanom a Čechom Lukášom Rosolom stratil úvodné dejstvo, od začiatku druhého setu však úplne ovládol wimbledonský center. Kvalitne servoval i returnoval, pri dlhších výmenách od základnej čiary tlačil súpera z forhendu. Kukuškinovi postupne ubúdali sily, jeho úderom chýbala presnosť a razancia.

Do osemfinále postúpil aj štvrtý nasadený Roger Federer, ktorý si v sobotu poradil s Kolumbijčanom Santiagom Giraldom v troch setoch 6:3, 6:1 a 6:3.

Šarapovová postúpila do osemfinále

Ruská tenistka Maria Šarapovová sa prebojovala do osemfinále dvojhry na grandslamovom turnaji vo Wimbledone. Ako nasadená päťka si v 3. kole poradila s Američankou Alison Riskeovou v dvoch setoch hladko 6:3 a 6:0.

Francúzska tenistka Alize Cornetová bozkáva kurt po výhre nad svetovou jednotkou Američankou Serenou Williamsovou v 3. kole ženskej dvojhry na grandslamovom turnaji vo Wimbledone 28. júna 2014. Medzi najlepšiu šestnástku sa prekvapujúco neprebojovala aktuálna svetová jednotka Serena Williamsová. Americká tenistka nestačila na 25. turnajovú hráčku Alize Cornetovú z Francúzska a podľahla jej v troch setoch 6:1, 3:6 a 4:6. Pre Serenu Williamsovú je to najskoršie vypadnutie z prestížneho turnaja od roku 2005, keď takisto skončila v 3. kole.
Foto: TASR/AP
Medzi najlepšiu šestnástku sa prekvapujúco neprebojovala aktuálna svetová jednotka Serena Williamsová. Americká tenistka nestačila v sobotňajšom zápase na 25. turnajovú hráčku Alize Cornetovú z Francúzska a podľahla jej v troch setoch 6:1, 3:6 a 4:6. Pre Serenu Williamsovú je to najskoršie vypadnutie z prestížneho turnaja od roku 2005, keď takisto skončila v 3. kole.

"Ani neviem, ako sa mi to podarilo. Jednoducho som vyhrala srdcom a s pomocou fanúšikov. Trochu mi pomohla aj Serena, pretože spravila dosť chýb,"
uviedla po zápase šťastná Cornetová. Williamsová spravila 29 nevynútených chýb, kým jej francúzska súperka iba jedenásť.