Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Tenis

VIDEO: Schmiedlová získala v Cincinnati skalp Radwaňskej

Slovenská tenistka odvracia úder Poľky Agnieszky Radwaňskej v zápase 1. kola ženskej dvojhry na tenisovom turnaji WTA v americkom Cincinnati 18. augusta 2015. Anna Karolína Schmiedlová sa prebojovala do druhého kola turnaja. Úspešná kvalifikantka si v úvodnom kole poradila s trinástou nasadenou Agnieszkou Radwanskou z Poľska v troch setoch 4:6, 6:3 a 6:1. V ďalšej fáze sa stretne s Irinou-Cameliou Beguovou. Foto: TASR/AP

Úspešná kvalifikantka si v úvodnom kole poradila s trinástou nasadenou Poľkou Agnieszkou Radwaňskou v troch setoch 4:6, 6:3, 6:1 a získala najcennejší skalp v kariére.

Cincinnati 19. augusta (TASR) - Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová sa prebojovala do druhého kola dvojhry na prestížnom turnaji WTA v americkom Cincinnati. Úspešná kvalifikantka si v úvodnom kole poradila s trinástou nasadenou Poľkou Agnieszkou Radwaňskou v troch setoch 4:6, 6:3, 6:1 a získala najcennejší skalp v kariére.



"Aga" je momentálne v rebríčku WTA pätnásta, v minulosti však bola svetovou dvojkou. Súperke odplatila prehru z tohtoročného turnaja v Miami. "Bol to najlepší zápas v mojej doterajšej kariére. Na to, aby som zdolala Agnieszku, som musela podať výnimočný výkon, skvele mi vychádzali najmä bekhendy," povedala v pozápasovom rozhovore Schmiedlová. Zverenka trénera Milana Martinca sa v dueli o osemfinále stretne s Rumunkou Irinou-Cameliou Beguovou, s ktorou má priaznivú bilanciu 2:1.



Z turnaja v Cincinnati odstúpila pre zdravotné problémy druhá nasadená Ruska Maria Šarapovová. Znamená to v prípade Schmiedlovej úspechu v druhom kole, že by v osemfinále narazila na postupujúcu zo súboja Američanky Varvary Lepčenkovej s "lucky loserkou", ktorá nahradí ruskú favoritku. Schmiedlová postúpila ďalej ako jediná z trojice slovenských hráčok. Daniela Hantuchová uhrala v úvodnom kole s Francúzkou Kristinou Mladenovicovou iba tri gemy, keď prehrala za 57 minút v dvoch setoch hladko 2:6, 1:6. Nedarilo sa ani Dominike Cibulkovej, ktorá podľahla Talianke Flavii Pennettovej rovnako v dvoch setoch 5:7, 2:6.

dvojhra - 2. kolo:
Ana Ivanovičová (6-Srb.) - Venus Williamsová (USA) bez boja

dvojhra - 1. kolo:
Anna Karolína SCHMIEDLOVÁ (SR) - Agnieszka Radwaňská (13-Poľ.) 4:6, 6:3, 6:1, Kristina Mladenovicová (Fr.) - Daniela HANTUCHOVÁ (SR) 6:2, 6:1, Sloane Stephensová (USA) - Carla Suarezová Navarrová (10-Šp.) 6:1, 6:2, Flavia Pennettová (Tal.) - Dominika CIBULKOVÁ (SR) 7:5, 6:2, Daria Gavrilovová (Rus.) - Sara Erraniová (16-Tal.) 6:1, 4:6, 6:2, Anastasia Pavľučenkovová (Rus.) - Roberta Vinciová (Tal.) 6:3, 0:6, 6:2, Victoria Azarenková (Biel.) - Lauren Davisová (USA) 6:1, 6:2, Camila Giorgiová (Tal.) - Christina McHaleová (USA) 5:7, 6:3, 6:2, Eugenie Bouchardová (Kan.) - Kateryna Bondarenková (Ukr.) 7:6 (2), 7:6 (5), Caroline Garciová (Fr.) - Sabine Lisická (Nem.) 3:6, 6:3, 6:4, Belinda Benčičová (Švaj.) - Angelique Kerberová (11-Nem.) 7:5, 6:3, Mona Barthelová (Nem.) - Casey Dellacquaová (Aus.) 2:6, 6:3, 7:6 (4)