Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Tenis

Žreb Roland Garros: Lacka čaká Ferrer, Hantuchová proti Bencicovej

Na snímke slovenská tenistka Daniela Hantuchová. Foto: TASR/AP

Slovensko bude mať v Paríži vo dvojhrách päťnásobné zastúpenie.

Paríž 21. mája (TASR) - Slovenský tenista Lukáš Lacko nastúpi v 1. kole dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros v Paríži proti siedmemu nasadenému Španielovi Davidovi Ferrerovi. Martina Kližana čaká 17-ročný Američan Frances Tiafoe. Rozhodol o tom piatkový žreb.

Frances Tiafoe, archívne foto.
Foto: TASR/AP


Daniela Hantuchová, ktorá sa v hlavnej súťaži predstaví už po trinásty raz, si zmeria sily so Švajčiarkou so slovenskými koreňmi Belindou Bencicovou. Anna Karolína Schmiedlová si skríži rakety s Belgičankou Alison Van Uytvanckovou, Magdalénu Rybárikovú preverí kvalifikantka.

Lacko má s Ferrerom nepriaznivú bilanciu 0:3, pred tromi rokmi s ním prehral na Roland Garros v troch setoch. Hantuchová odohrala s Bencicovou dva duely, stav je nerozhodný 1:1. V tomto roku s ňou prehrala na harde v Miami, vlani ju zdolala na tráve v Birminghame. Schmiedlová si v tejto sezóne poradila s Van Uytvanckovou na antuke v Riu i na harde v Katoviciach, kde v apríli získala prvý titul na okruhu WTA.

Trofeje pre víťaza dvojhry mužov (vľavo) a dvojhry žien (vpravo) pred žrebovaním tenisového turnaja French Tennis Open na tenisovom štadióne Roland Garros v Paríži 22. mája 2015. Turnaj začína v sobotu 23. mája 2015.
Foto: TASR/AP


V mužskej dvojhre môže prísť už vo štvrťfinále ku konfrontácii medzi obhajcom titulu a deväťnásobným šampiónom z parížskej antuky Španielom Rafaelom Nadalom a najvyššie nasadeným Srbom Novakom Djokovičom. "Nolemu" chýba ku skompletizovaniu grandslamovej zbierky už iba cenná trofej z francúzskej metropoly. V 1. kole sa stretne s Fínom Jarkom Nieminenom. Nadala čaká domáci Francúz Quentin Halys. Ženská svetová jednotka Američanka Serena Williamsová narazí na kvalifikantku. Obhajkyni titulu a nasadenej dvojke Ruske Marii Šarapovovej sa postaví do cesty Estónka Kaia Kanepiová.