Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Tenis

Murray pripustil, že Australian Open môže byť jeho posledný turnaj

Na archívnej snímke britský tenista Andy Murray. Foto: TASR/AP

Rozlúčiť sa chce doma vo Wimbledone, no pripustil, že zdravotné problémy ho môžu definitívne zastaviť už po prvom turnaji veľkej štvorky.

Sydney 11. januára (TASR) - Britský tenista Andy Murray na tlačovej konferencii pred úvodným grandslamom roka Australian Open v Melbourne priznal, že koniec jeho kariéry je na spadnutie. Rozlúčiť sa chce doma vo Wimbledone, no pripustil, že zdravotné problémy ho môžu definitívne zastaviť už po prvom turnaji veľkej štvorky.

Tridsaťjedenročný bývalý svetový hráč číslo jeden v emotívnom vyjadrení so slzami v očiach povedal, že si nie je istý, či zvládne prekonať vlečúce sa zdravotné problémy s bedrovým kĺbom. "Necítim sa dobre. Samozrejme, trápim sa už dlhší čas. Bolesti ma sužujú asi 20 mesiacov. Nie som si istý, či dokážem ísť cez bolesť ešte ďalšie štyri či päť mesiacov," citovala ho agentúra DPA.

V roku 2013 Murray v All England Clube ukončil po 77 rokoch čakanie na britského šampióna. Trojnásobný grandslamový víťaz a dvojnásobný olympijský šampión pred rokom podstúpil operáciu a vynechal veľkú časť minulej sezóny. "Môjmu tímu som už v decembri povedal, že si potrebujem stanoviť termín konca. Rád by som bol, ak by to bolo vo Wimbledone. Chcem to potiahnuť až tam, ale nie som si istý, či to dokážem," dodal.