Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Tenis

FED CUP: Strýcová a Siniaková vyhrali, ČR vedie vo finále nad USA 2:0

Česká tenistka Barbora Strýcová sa teší po víťazstve v zápase dvojhry proti Američanke Sofii Keninovej vo finále Fed Cupu ČR - USA 10. novembra 2018 v Prahe. Foto: TASR/AP

Vo vyrovnanom úvodnom sete stratili obe hráčky svoje podanie dvakrát, v tajbrejku bola úspešná Keninová.

Praha 10. novembra (TASR) - Barbora Strýcová získala prvý bod pre českú tenisovú reprezentáciu vo finále Fed Cupu 2018. V pražskej O2 Aréne si poradila s Američankou Sofiou Keninovou za 2:46 hodiny 6:7 (5), 6:1, 6:4.

Vo vyrovnanom úvodnom sete stratili obe hráčky svoje podanie dvakrát, v tajbrejku bola úspešná Keninová. V druhom dejstve jednoznačne dominovala Strýcová, ktorá dvakrát prelomila podanie súperky a vyhrala ho 6:1. V rozhodujúcom sete viedla Češka 4:1 aj 5:2, no Keninová dokázala koncovku zápasu zdramatizovať znížením na 4:5. Strýcová však nasledujúcu hru získala pre seba a doviedla stretnutie do víťazného konca.

Druhý bod pre ČR získala Kateřina Siniaková, ktorá vyhrala nad Alison Riskeovou za 1:41 hodiny 6:3, 7:6 (2). Domáca hráčka prelomila v prvom sete dvakrát podanie Američanky, pričom Riskeová to dokázala iba raz. V druhom dejstve mohla Siniaková rozhodnúť o víťazstve pri vlastnom servise za stavu 6:5, no nepodarilo sa jej to. Rozhodla až v následnom tajbrejku a upravila stav finále na 2:0. Češkám chýba k celkovému triumfu v tohtoročnom Fed Cupe už iba jedno víťazstvo.

Fed Cup 2018 - finále:

Barbora Strýcová (ČR) - Sofia Keninová (USA) 6:7 (5), 6:1, 6:4
Kateřina Siniaková (ČR) - Alison Riskeová (USA) 6:3, 7:6 (2)