Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Tenis

FED CUP: Česká hrdinka Siniaková: Skvelé publikum ma dotlačilo k výhre

Česká tenistka Kateřina Siniaková. Foto: TASR/AP

Kateřina Siniaková sa tak v zápase s USA razom stala českou jednotkou a svoju šancu chytila pevne za pačesy.

Praha 12. novembra (TASR) - V pražskom finále tenisového Pohára federácie sa s ňou do dvojhier príliš nepočítalo. Český kapitán Petr Pála mal v tíme dve hráčky svetovej Top ten Karolínu Plíškovú a Petru Kvítovú, obe však vyradili zdravotné problémy. Kateřina Siniaková sa tak v zápase s USA razom stala českou jednotkou a svoju šancu chytila pevne za pačesy.

Dvomi bodmi v singloch rozhodla o zisku šiesteho titulu pre české farby v priebehu uplynulých ôsmich rokov. V dramatickej nedeľňajšej dvojhre proti Sofii Keninovej odvrátila dva mečbaly. "Zvládla som to aj vďaka fantastickým divákom vo vypredanej 02 aréne. Ich podporu som cítila pri každej výmene," pochvaľovala si česká hrdinka.

Siniaková má povesť impulzívnej hráčky, ktorá na kurte často nedokáže udržať na uzde svoje emócie. V súboji s Keninovou si však v rozhodujúcich momentoch zachovala chladnú hlavu a ukázala veľkú mentálnu silu. "Boli to poriadne nervy, pripadala som si ako na hojdačke. Hrala som skvele a vybudovala som si náskok, no zrazu sa to začalo otáčať a o pár minút neskôr som už prehrávala. Bojovala som o každú loptičku a skvelé publikum ma dotlačilo k víťazstvu."

Pála, ktorý bol pri všetkých šiestich českých triumfoch v ére samostatnosti, vysoko vyzdvihol výkony Siniakovej i jej americkej súperky. "Dievčatá strávili na kurte tri hodiny a 44 minút, obe si zaslúžia veľký obdiv. Bol to neuveriteľne dramatický zápas. Som na Katku hrdý. Veľmi ma teší, že sme o našom triumfe rozhodli už po troch singloch. Američanky síce prišli bez najväčších hviezd, no boli veľmi húževnaté a nedali nám zadarmo ani jedinú loptičku."