Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 14. máj 2024Meniny má Bonifác
< sekcia Tenis

DAVIS CUP: Maďari sa chcú pobiť o dobrý výsledok a možno aj prekvapiť

Na snímke maďarský nehrajúci kapitán Gábor Köves počas tlačovej konferencie maďarského tímu pred zápasom 2. kola I. skupiny euro-africkej zóny Davisovho pohára Slovensko - Maďarsko v Bratislave 31. januára 2017. Foto: TASR/Pavol Zachar

Do dejiska duelu dorazili už v pondelok a kapitán Gábor Köves vyjadril veľkú spokojnosť s podmienkami v hale i ubytovaním.

Bratislava 31. januára (TASR) - Maďarskí tenisti sa chcú v Bratislave v zápase 2. kola 1. skupiny euro-africkej zóny Davisovho pohára pobiť o dobré výsledky a dúfajú, že by mohli v NTC favorizovaných Slovákov prekvapiť. Do dejiska duelu dorazili už v pondelok a kapitán Gábor Köves vyjadril veľkú spokojnosť s podmienkami v hale i ubytovaním.

Márton Fucsovics a Attila Balázs by sa mali predstaviť v singloch, kvarteto dopĺňajú Gábor Borsos a Levente Gödry. "Chcem sa poďakovať za veľmi milé privítanie v Bratislave, ktorého sa nám dostalo. Už včera sme trénovali na kurtoch a dnes sme absolvovali ďalšie dve tréningové jednotky. Sme spokojní s hotelom, ktorý je asi tri minúty chôdze k hale, cítime sa tu veľmi dobre. Nemohli sme si želať viac, tešíme sa na zápasy," povedal Köves.

Zápas bude reprízou minuloročného duelu druhého kola kontinentálnej zóny v Maďarsku, v ktorom Mečířovci zvíťazili na antuke v Budapešti hladko 3:0 a postúpili do baráže o svetovú skupinu. "Slovensko je aj teraz veľký favorit. My sa chceme ukázať v čo najlepšom svetle. Pobijeme sa o každý set, zápas, čo vyhráme, bude dobrý výsledok. Ak by to boli tri duely, budem veľmi šťastný," zaželal si Köves, ktorý nahradil na poste kapitána Zoltána Kuhárszkého a oproti vlaňajšiemu duelu spravil tri zmeny v nominácii.

O zložení štvorhry sa rozhodne až po piatkových dvojhrách podľa toho, ako na tom budú jeho zverenci po fyzickej stránke. No prezradil, že by mal hrať Fucsovics. "Prišli sme sem dobre pripravení a myslím si, že môžeme prekvapiť. Vlani sme hrali na antuke a teraz na harde, čo mne osobne vyhovuje viac. Pokúsime sa domáci tím zaskočiť," povedal Fucsovics.

Dvojkou v tíme hostí by mal byť Atilla Balázs. Ten má za sebou dvojročnú pauzu zapríčinenú zranením prsta. Počas nej sa venoval tenisu na klubovej úrovni a trénovaniu, ale v uplynulých mesiacoch sa opäť dostal do formy. "Zranil som si prst na pravej ruke počas jedného turnaja. Dobiehal som loptičku pri dôležitom bode a zachytil som prstom o bariéru, ktorá bola dosť blízko," opísal nešťastný moment. "Pred pár mesiacmi sa to však zlepšilo a rozhodol som sa vrátiť. Povedal som si, že nemám čo stratiť a je to možno moja posledná šanca. Zlepšila sa mi kondícia i herný prejav. Dúfam, že podám plnohodnotný výkon, možno aj prekvapím a vyhrám. Vážim si dôveru, ktorú mi dal kapitán," pokračoval.

Balázs sa v minulosti viackrát stretol s Martinom Kližanom a tieto skúsenosti by chcel využiť teraz vo svoj prospech: "Myslím, že som o rok starší od Kližana, takže sme sa stretávali. Je to ľavoruký hráč, má veľmi dobrý servis a forhend, niekedy hrá systémom servis - volej."